Преди мача с Левски: Хебър открадна победата срещу Локомотив Пловдив с обрат в последните секунди (ВИДЕО)


Преди мача с Левски: Хебър открадна победата срещу Локомотив Пловдив с обрат в последните секунди  (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1292 0

ВЛокомотив Пловдив и Хебър завършиха 1:2 в двубой от 22-ия кръг на Първа лига на "Лаута". Христо Иванов откри в 10', а Марк-Емилио Папазов вкара за 1:1 в 51'.

"Смърфовете" са 4-ти с 41 точки, а Хебър в 12-ти с 23. В следващия кръг Локо гостува на Крумовград, докато възпитаниците на Любослав Пенев приемат Левски. На 28-и обаче пазарджишкият тим има и сблъсък за Купата на България срещу Пирин.

През второто полувреме отборът на Александър Томаш видя отменен гол и отменена дузпа. А победното попадение на Хебър дойде отвъд добавеното време от 8 минути. Това вбеси домакинските привърженици, като имаше и такива, които нахлуха на терена да търсят обяснение от съдията Петър Кузев.

Локомотив Пд създаде първата опасност, като Ангел Лясков се озова на чиста стрелкова позиция. Ударът му обаче рикошира в крака на бранител и излезе в ъглов удар. Още в 10' пловдивчани излязоха напред в резултата. Оливер Камдем  центрира в наказателното поле към Йоан Баи. Той стреля от близко разстояние, но Петър Дебърлиев спаси. Топката попадна на пътя на Христо Иванов, който от близко разстояние се разписа за 1:0.

В средата на полувремето при едно центриране Христо Иванов и Жоао Сеско удариха много неприятно главите си, които бяха превързани. Техните глави бяха превързани. Топката достигна до Евандро, чийто удар беше уловен от Петър Дебърлиев. А в крайна сметка Иванов бе заменен от Томаш. В 35' Локо можеше да удвои след добър пробив на Бабакар Дион, но Баи не бе достатъчно прецизен.

 Три минути преди почивката Хебър стигна до първа по-интересна ситуация, като удар на Олексий Збун излезе в аут. В 45' Ангел Лясков се озова сам срещу Дебърлиев, но бе притиснат от противников играч и ударът му не бе добър.

Второто полувреме започна по-добре за Хебър, като тимът търсеше изравнително попадение. То дойде в 51', когато Стефан Цонков се включи в нападението и центрира към Марк-Емилио Папазов. Юношата на ЦСКА бе оставен сам на далечната греда и вкара за 1:1.

6 минути след това попадение на домакините беше отменено заради засада на Димитър Илиев, като ВАР потвърди решението. В 60' бе отменена и дузпа за Локо Пд. Бабакар Дион стреля, а топката удари ръката на Георги Вълчев. ВАР обаче се намери и извика Кузев да преразгледа ситуацията. Той прецени, че топката първо среща бедрото на Вълчев и чак след това ръката, което не е достатъчно оправдание за дузпа. И в следващите минути домакините продължиха да са по-активни, но им липсваше завършващия удар.

В 12' на добавеното време гостите стигнаха до победен гол. Кристиан Томов излезе да улови една изритана топка, но спря и я остави. През това време Шейх Диаманка не изпуснат, като вкара на опразнената врата. Малко преди това Ангел Лясков бе изгонен с втори жълт и респективно червен картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички