Отхвърлени от Лудогорец остриета попариха шампиона на "Лаута"


Отхвърлени от Лудогорец остриета попариха шампиона на "Лаута"

2350 0

Локомотив (Пловдив) поднесе една от най-големите изненади през този сезон в "А" група, след като намиращият се в добра форма в първенството тима удари шампиона Лудогорец с 2:0 насред "Лаута" в мач от 14-ия кръг на шампионата. 

"Смърфовете" излъгаха своя съперник през второто полувреме, а в герои за тима на Христо Колев се превърнаха бившите асове на шампиони Емил Гъргоров и Димо Бакалов.

С плътен шут в 64' Бакалов откри резултата, като в онсовата на гола беше хубава акция на Зоран Балдовалиев. Второто попадение пък беше дело на Гъргоров, който с прецизен удар удвои 7 минути преди края, показвайки искрена радост срещу отбора, с когото завоюва две титли.

Това беше едва второ поражение на Лудогорец в "А" група, като разликата с "Левски" вече е 4 точки. "Сините" днес спечелиха своето гостуване на Монтана.

Локо (Пловдив) пък спечели 5-и пореден мач у дома и се реваншира на феновете си за ранното отпадане от турнира за Купата на България.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' гостите можеха да стигнат до опасно положение. Марселиньо пусна страхотен извеждащ пас за бързия Кафу, който обаче беше изпреварен в наказателното поле от Ел Харуби. Само няколко минути по-късно при струпване на футболисти пред пеналта на домакините в наказателното поле изведен беше Анисе. Точно преди да нанесе удар обаче Крум Стоянов успя да блокира шута на бившия играч на ЦСКА.

"Смърфовете" рядко поглеждаха в предни позиции, където Камбуров и Гъргоров бяха изолирани отлично от защитниците на Лудогорец. В същото време "орлите" бяха много опасни в предни позиции, но на 3 пъти Крум Стоянов се отчете с отлични намеси срещу Натанаел и Кафу, които постоянно сменяха позициите си.

В 28' "смърфовете" за пръв път имаха опасно положение. Гъргоров получи добра топка в наказателното поле и пробва удар, но играч на Лудогорец го блокира. Последва страхотна контра на шампионите, като в половината на Локомотив изведен беше Марселиньо. Стоянов обаче го настигна и успя да избие в тъч - 0:0 след половин час игра.

Домакините се нагодиха към играта на Лудогорец, но в 40' нова опасна ситуация беше създадена пред Ел Харуби. Реферът отсъди спорно нарушение пред пеналта за гостите, а Камбуров получи жълт картон заради острата си реакция срещу съдийското решение. В крайна сметка, Кешеру стреля опасно в 41', но топката мина на сантиметри встрани от вратата.

С това се изчерпаха и сериозните положения за първото полувреме - 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с домакински натиск, като вратата на Борян беше застрашена на няколко пъти. Най-добрата възможност за "смърфовете" дойде в 54', когато защитата на Лудогорец позволи на Бакалов да стреля опасно, но вратарят успя да се намеси.

В 61' още едно положение беше пропиляно от Локомотив. Гъргоров се отчете с опасен удар,който тупна пред Милан Борян, но вратарят успя да спаси. 3 минути по-късно обаче и той нямаше как да спаси.

При дълга топка в наказателното поле Балдовалиев овладя отлично и се озова на стрелкова позиция. Той се забави и стреля все пак с ляв крак, но ударът му бе блокиран. Топката обаче остана в наказателното поле, а от движение и без подготовка Димо Бакалов стреля мощно с по-слабия си крак (десния) и направи Борян безпомощен - 1:0 за домакините.

След попадението "орлите" се опитаха да реагират  бързо, като зачестиха атаките си през центъра. Отличната в този мач защита на Локомотив обаче не позволяваше никакви празни пространства, а Ел Харуби добре дирижираше играчите пред себе си.

Все пак в 82' гостите имаха отличен шанс да изравнят. При центриране в наказателното поле Препелица надскочи Стоянов и стреля с глава от 3 метра, но не намери очертанията на вратата. Няколко минути по-късно и Ел Харуби показа страхотен рефлекс, избивайки удар на Моци с глава.

В ответната атака "смърфовете" организираха страхотна атака, при която Ласиман пусна страхотен пас в наказателното поле, където Гъргоров с много точен и прецизен удар успя да удвои резултата - 2:0 за пловдивчани.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив Пловдив: 16. Ясин Ел Харуби, 71. Пламен Крумов, 3. Александър Тунчев, 6. Кирил Котев, 25. Крум Стоянов, 17. Ванчо Траянов, 77. Стефан Велев, 27. Димо Бакалов, 11. Мартин Камбуров (к), 19. Димитър Велковски, 32. Емил Гъргоров

Лудогорец: 1. Милан Борян, 25. Йордан Минев, 27. Козмин Моци, 37. Венцислав Керчев, 6. Натанаел, 18. Светослав Дяков (к), 12. Абел Анисе, 77. Витиня, 84. Марселиньо, 28. Клаудиу Кешеру, 22. Джонатан Кафу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпреки че направи най-скъпата селекция в историята на "А" група през лятото, Лудогорец така и не успява да впечатли с представянето си до момента. Заради отпадането от Милсами бе уволнен португалското недоразумение Бруно Рибейро. А назначението на неговия наследник Ераносян не дава към момента очаквания резултат и от мач на мач шампионите показват по-слаба продукция. В момента те са на трето място в елита, извън Европа и извън Купата на България, което не отговаря на амбициите нито на собствениците, нито на феновете.

Локомотив Пловдив е един от най-добрите домакини в "А" група, като с по-добри показатели са единствено "орлите" и "Левски", които обаче са с мач повече. От началото на сезона на "Лаута" "смърфовете" имат 4 победи, 1 равенство и 1 загуба.

След катаклизмите преди месец, когато за ден треньорът Христо Колев дори бе напуснал своя пост, изведнъж нещата при "черно-белите" се оправиха. Бившият капитан на Лудогорец Емил Гъргоров повлия позитивно на отбора, който първо взе градското дерби с "Ботев", а след това можеше да победи и Литекс в Ловеч, ако реферът Вихрен Манев бе дал стопроцентовата дузпа за нарушение на Рафаел Перес срещу Мартин Камбуров.

Локо (Пд), подобно на шампионите, отпадна от турнира за Купата на България, но от елитен съперник - Монтана, и то след дузпи.

"Черно-белите" са приемали 6 пъти Лудогорец във всички турнири, като имат две победи над тях. Едната е и първата за шампионите в "А" група - 1:0 с гол на Михаил Венков през пролетта на 2012 г. Иначе "смърфовете" са били "орлите" и за Купата - през 2014 г. с 1:0. То обаче не бе достатъчно за Камбуров и компания да продължат напред в турнира. Лудогорец има 3 победи на "Лаута".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички