От Локомотив (Пловдив) скочиха на БФС: Нашият мач се отлага, а този на ЦСКА - не


От Локомотив (Пловдив) скочиха на БФС: Нашият мач се отлага, а този на ЦСКА - не
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1293 0

От Локомотив (Пловдив) излязоха с изявление на официалния сайт на клуба. То идва в отговор на решението на БФС, което гласи, че повече мачове на ЦСКА 1948 няма да бъдат отлагани въпреки тежката ситуация с коронавирус в клуба. "Смърфовете" не са доволни, защото техният двубой с ЦСКА 1948 бе отменен (трябваше да се проведе на 4 май, вторник), но само 3 дни по-късно новакът в Първа лига ще играе срещу ЦСКА без право на отлагане.

Публикуваме написаното от Локомотив без редакторска намеса:

"Уважаеми локомотивци,

в понеделник (03.05) спортно-техническата комисия към БФС взе решение срещата от XXVII–ми кръг на Първа лига с ЦСКА 1948, насрочена за 04.05.2021 г от 17:30 часа, да се отложи. Причината – множество положителни проби за коронавирус в състава на “червените”.

Днес (05.05) ръководството на БФС излезна с изявление, в което се посочва, че следващите две срещи на ЦСКА 1948 няма да бъдат отложени.

Смятаме, че именно БФС трябва да дава пример и да следи за спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете. На мнение сме, че такъв пример в този момент липсва – при абсолютно същите обстоятелства мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София в петък ще има.

Цялата тази ситуация идва в най-важния момент от първенството – определяне на евроучастниците на България, като може да породи само излишно напрежение.

Ръководството на ПФК Локомотив е крайно разочаровано от днешното решение на БФС и очаква от родната футболна централа да не ощетява нито един тим в първенството.

Призоваваме да бъдат взети спешни и адекватни мерки, направени необходимите корекции в програмата, както и да бъде приложен един и същи критерий в идентични сутиации, като тази от последните дни".

Междувременно в Локомотив взеха по една заплата и бранител преподписа за още една година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички