Обясниха как ще бъдат разпределени 12-те хиляди души на финала за Купата


Обясниха как ще бъдат разпределени 12-те хиляди души на финала за Купата
Снимка: Guliver/Getty Images

1939 0

Спортният министър Красен Кралев потвърди новината, че за финала за Купата на България между Локомотив Пловдив и ЦСКА ще се допуснат до 12 000 зрители на Националния стадион. Първоначално одобрената бройка бе до 1 000 души в сектор, но след сериозно недоволство от страна на привържениците, от правителството и щаба се съобразиха с исканията им.

"Аз изразявам мое мнение, имаме разочарование от част от феновете, защото България е една от малкото страни, които направиха компромиси и допуснахме привърженици, но за съжаление, не оправдаха доверието.

Струпват се, не спазват дистанцията, но заради важността на срещата и мястото на провеждане - Националния стадион - ще се допуснат до 12 хиляди зрители. Те ще бъдат настанени през седалка и ред, за да се спазват всички мерки и да не застрашаваме здравето на хората", заяви Кралев. Той подчерта, че организатор на тази среща е Професионалната футболна лига и именно тя ще следи срещата да протече по указания ред и всички мерки да се спазват.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев добави, че специално за този мач ще издаде заповед за присъстващите по трибуните да бъдат разпределени по 3 000 души в 4-те сектора на "Васил Левски". Това означава, че за останалите двубои остава мярката - по 1000 души в сектор. Големият мач е в следващата сряда, 1 юли, от 19:15 часа. А ето какво написаха феновете на ЦСКА преди да стане ясно, че ще се допусне повече публика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички