Лудогорец с 2-ра загуба за сезона в Първа лига, Локомотив (Пловдив) надделя в 5-голов трилър


Лудогорец с 2-ра загуба за сезона в Първа лига, Локомотив (Пловдив) надделя в 5-голов трилър
Снимка: Ivan Ivanov/ LAP.bg

5547 0

Шампионът Лудогорец допусна второто си поражение от началото на сезона в Първа лига. "Орлите" преклониха глава пред Локомотив (Пловдив) след истинско зрелище и 5 гола - 3:2 за "смърфовете" у дома.

С успеха поне временно Локомотив си върна второто място в подреждането, като се доближи на 5 точки от днешния си съперник. Лудогорец пък рискува да бъде доближен на само 3 точки от ЦСКА (ако "армейците" вземат мача си с Черно море), срещу който играят след седмица.

Срещата днес започна отлично за разградчани, които се оказаха напред в резултата. В края на първата част обаче домакините реализираха две бързи попадения, едно от които, дело на Димитър Илиев, определено претендент за гол на сезона след брилянтен прехвърлящ удар.

През второто полувреме Лудогорец изравни резултата от дузпа и тръгна да търси победата, но "смърфовете" контраатакуваха много опасно и след няколко пропуснати добри положения, в крайна сметка стигнаха до гол чрез Салинас, който се възползва от грешка на Ренан.

СЪСТАВИ

Локомотив (Пловдив): Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Кристиан Гомис, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев (к.), Георги Минчев

Лудогорец: Ренан, Антон Недялков, Кирил Десподов, Абел Анисе, Светослав Дяков, Джордан Икоко, Оливие Вердон, Клаудиу Кешерю, Жосуе Са, Бернард Текпетей, Каули Соуса

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

53' - 2:2! Гомис отново се превърна в грешник за своя отбор, след като демонстрира много бавна скорост и спъна Текпетей в наказателното си поле. Бе отсъдена дузпа, а Клаудиу Кешерю се нае с изпълнението ѝ, като не сбърка.

В 59-ата минута домакините бяха близо до това отново да излязат напред в резултата. Заучено положение при изпълнение на ъглов удар и центриране на Умарбаев, което бе засечено с глава от Алмейда. Ударът на бранителя обаче се отклони в страничния стълб.

В 74-ата минута "смърфовете" организираха скоростна контраатака. Топката се озова в Карагерен отдясно, той опита изстрел, който обаче се превърна в подаване. Там Диниш Алмейда атакува топката на втора греда, но не му стигна съвсем малко, за да осъществи по-добър контакт с топката и да я засече в опразнената врата.

77' - 3:2! Локо отново излиза напред в резултата. Малембана стреля директно от много далеч от пряк свободен удар. Ударът му бе силен, а топката тупна току пред Ренан, който не се намеси по най-убедителния начин и не успя да я улови или избие настрани. Салинас се възползва от това и чукна между краката му.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

16' - 0:1! Десподов получи топката отляво и демонстрира отличната си скорост, с която преодоля Гомис. Той напредна и пусна топката встрани от себе си, където бе Анисе, който чукна топката на празна врата и я вкара.

41' - 1:1! Локомотив (Пловдив) успя да изравни резултата малко преди края на полувремето. Салинас подаде отлично към Момчил Цветанов в наказателното поле, който бе забравен. Той влизаше на скорост и въпреки че Ренан излезе да скъси ъгъла, а имаше и друг бранител в "зелено", Цветанов успя хладнокръво да вкара топката с едно докосване.

43' - 2:1! "Смърфовете" осъществиха пълен обрат. Грешка в отбраната на "орлите" и бърза контраатака за домакините. Умарбаев комбинира с Илиев, който от границата на наказателното поле видя, че Ренан е излязъл леко напред и копна топката брилянтно, за да го прехвърли и да реализира вълшебно попадение.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Шампионът Лудогорец и носителят на Купата и на Суперкупата на България Локомотив (Пловдив) отново ще премерят сили един срещу друг в едно от дербитата на кръга от Първа лига. "Орлите" имат за какво да търсят реванш от този съперник заради поражението във финала за Суперкупата.

С изключение на онзи мач обаче разградчани традиционно се справят със "смърфовете", като в двубоя през есента спечелиха с 3:1. Малко преди финала за Суперкупата пък дойде и онова звучно 6:1, с което Лудогорец разнищиха Локомотив.

Сега обаче отборът е с нов треньор в лицето на младия Александър Тунчев. При подновяването на сезона "смърфовете" не успяха да победят Черно море, завършвайки при равенство 0:0, с което сдадоха и втората позиция във временното класиране.

Към момента пловдивчани са на 8 точки от шампионите. Лудогорец на Валдса Дамбраускас пък потегли ударно в Първа лига, като просто разби последния във временното класиране Етър с безпощадното 6:0.

Това безспорно се явява един от най-ключовите мачове при развръзката за титлата и един от най-трудни пред Лудогорец, който иска да продължи с хегемонията си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички