Локомотив (Пловдив) започна безпроблемно защитата на Купата


Локомотив (Пловдив) започна безпроблемно защитата на Купата
Снимка: Оф. сайт на Локомотив (Пд)

4259 0

Носителят на Купата на България - Локомотив Пловдив, започна успешно защитата на трофея . Пловдивчани победиха с 0:3 при гостуването си на Балкан Ботевград от 16 часа. Попаденията за "смърфовете" отбележиха Денис Алмейда, Ален Ожболт и Димитър Илиев.

Локомотив наложи тотално контрола върху двубоя от самото начало. Още в 5' Димитър Илиев отправи удар, но той бе прекалено слаб и попадна в ръцете на вратаря на домакините. След това Момчил Цветанов направи няколко добри пробива, които обаче бяха спрени от защитата на Балкан. При една от ситуациите Цветанов поиска дузпа, но реферът правилно подмина ситуацията.

В 23' домакините получиха правото да изпълнят свободен удар близо до флагчето за корнера отдясно, но при последвалото центриране Малембана изчисти в корнер с глава. Три минути след това обаче гостите от Пловдив откриха резултата. Георги Илиев центрира от фаул, а Алмейда засече с глава за 0:1.

В 35' се стигна до първото по-опасно положение за домакините. Караниколов бе изведен сам срещу Пиргов, но стреля в него. 2 минути по-късно Илиев подаде на Ожболт, който финтира бранител в наказателното поле отляво и не остави шанс на Дончев, след силен изстрел с левия крак.

И през втората част двубоят се разви по сходен начин, като отборът на Бруно Акрапович владееше инициативата без да се напряга много.  В 62' Бахтич получи топката вдясно при бърза контраатака, след което намери включващия се от центъра Илиев, който оформи класическото 3:0. В 70' Малембана стреля от около 25-30 метра, но изстрелът му мина на сантиметри от дясната греда на Калин Дончев. До края срещата по-скоро се доиграваше, като повече попадения не паднаха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БАЛКАН: Калин Дончев, Владислав Георгиев, Дейвид Йорданов, Емил Колев, Ивайло Цветанов, Здравко Атанасов-капитан, Кристиан Кръстев, Кристиян Ковачев, Любомир Караниколов, Николай Христозов, Петър Василев

ЛОКОМОТИВ ПД: Илко Пиргов, Милош Петрович, Дейвид Малембана, Мустафа Абдулахи, Един Бахтич, Динис Алмейда, Уирис Густаво, Георги Русев, Димитър Илиев-капитан, Момчил Цветанов, Ален Ожболт

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Смърфовете са най-резултатният тим в елита, докато Балкан заема 13-о място от 17 тима в Югозападната трета лига. За пловдивчани на линия не са наказаните Езе, Умарбаев и Карагарен. В групата след дълго лечение на травма попадна крайният бранител Абдулахи, но той ще остане резерва. Аралица също е сред 18-те, но вчера се готвеше на облекчен режим и едва ли ще е титуляр.

Акрапович не е взел нито един юноша въпреки ниското ниво на съперника. На разположение на босненеца пък все още не са двамата, привлечени под наем от Уулвс - Силвен Деслан и Джордан Греъм. Документите им явно не са готови и от БФС не са ги картотекирали на този етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички