Локомотив Пловдив ще вземе рекордни премии при победа на финала за Купата


Локомотив Пловдив ще вземе рекордни премии при победа на финала за Купата

582 0

Рекордна премия очаква Локомотив (Пловдив), ако успее да защити трофея си от Купата на България. В сряда (01.07) "смърфовете" ще се изправят срещу ЦСКА, а двубоят е от 19:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". Футболистите и треньорите на пловдивският тим ще си разделят 250 000 лева, ако отново спечелят на финала.

Интересно е, че индивидуалните награди ще бъдат според заслугите, като футболистите, които са играли повече, ще вземат и по-големи парични стимули, твърди "Меридиан мач". Треньорът Бруно Акрапович, който ще бъде основен архитект на успеха, ще прибере два пъти повече от футболиста с най-висока премия.

За първи път играчите на Локомотив ще имат премии в турнира за Купата на България. Собственикът на клуба Христо Крушарски досега не е стимулирал допълнително футболистите си.

Това ще бъде и още един повод за пловдивчани да преследват до последен дъх победата, тъй като те никога не са повтаряли успех в историята си. Дори и да загубят финала за Купата на България, футболистите на Локомотив ще получат парични премии и ако се класират за Лига Европа през първенството, макар премиите да не са толкова големи тогава. Във финала в сряда Локо Пд се изправя и срещу статистиката, която показва, че от 15 двубоя пловдивски тим не е успявал да победи софийски.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама