Локомотив Пловдив ще вземе рекордни премии при победа на финала за Купата


Локомотив Пловдив ще вземе рекордни премии при победа на финала за Купата
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1598 0

Рекордна премия очаква Локомотив (Пловдив), ако успее да защити трофея си от Купата на България. В сряда (01.07) "смърфовете" ще се изправят срещу ЦСКА, а двубоят е от 19:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". Футболистите и треньорите на пловдивският тим ще си разделят 250 000 лева, ако отново спечелят на финала.

Интересно е, че индивидуалните награди ще бъдат според заслугите, като футболистите, които са играли повече, ще вземат и по-големи парични стимули, твърди "Меридиан мач". Треньорът Бруно Акрапович, който ще бъде основен архитект на успеха, ще прибере два пъти повече от футболиста с най-висока премия.

За първи път играчите на Локомотив ще имат премии в турнира за Купата на България. Собственикът на клуба Христо Крушарски досега не е стимулирал допълнително футболистите си.

Това ще бъде и още един повод за пловдивчани да преследват до последен дъх победата, тъй като те никога не са повтаряли успех в историята си. Дори и да загубят финала за Купата на България, футболистите на Локомотив ще получат парични премии и ако се класират за Лига Европа през първенството, макар премиите да не са толкова големи тогава. Във финала в сряда Локо Пд се изправя и срещу статистиката, която показва, че от 15 двубоя пловдивски тим не е успявал да победи софийски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички