Локомотив Пловдив обърна "орлите" в Пловдив, за да постави положително начало на новия сезон


Локомотив Пловдив обърна "орлите" в Пловдив, за да постави положително начало на новия сезон
Снимка: Getty Images

2045 0

Локомотив (Пловдив) победи Пирин (Благоевград) с 2:1 за началото на сезона на двата отбора в Първа лига. На "Лаута" "смърфовете" успяха да наваксат изоставане от гол и в край на сметка да обърнат "орлите". 

Гостите успяха да поведат с гол на Станислав Костов още в 10' на двубоя. Попадението бе гледано около 3 минути от ВАР буса, но първоначалните опасения за засада не се оправдаха. Малко преди края на полувремето обаче, страхотен рейд на Бирсент Карагерен завърши с пас към Преслав Боруков, който откри головата си сметка за този сезон и изравни за 1:1.

През втората част натискът на домакините се увеличи, а Карагерен успя и да отбележи в 61', след като Петър Витанов му асистира. По този начин крилото оформи крайния резултат и победата за Локомотив в първия кръг. 

С тази първа победа "смърфовете" се присъединяват към Лудогорец и Хебър, които постигнаха победи във вчерашния ден, а следващия мач за пловдивчани е срещу шампионите от Разград на 15 юли. Пирин, от своя страна, ще търси победата срещу тима на ЦСКА 1948 в Благоевград на 17 юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички