Ще успее ли "Левски" да продължи добрата си серия и срещу Локо Пд?


Ще успее ли "Левски" да продължи добрата си серия и срещу Локо Пд?

710 0

Двубоят между "Левски" и Ло­комотив (Пловдив) тази вечер на „Герена" от протоколен ми­на в графата „много важен” и за двата тима.

Причината е, че и в двата клуба мъждука надеж­да да минат с едно място нап­ред. Сините са втори, но техен представител надъхано обяви, че очаква КАС в Лозана да върне седем точки в актива на отбо­ра преди края на първенство­то. И така разликата с Лудогорец, която в момента е 11 пунк­та, виртуално може да се счи­та за само 4. А до края на шам­пионата има още 4 кръга. Локо (Пд) пък в момента е пети - на 6 точки зад четвъртия Славия (това мяс­то също може да даде виза за Лига Европа, ако ЦСКА спечели Купата на България) и на 7 зад третия Берое. Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев има голе­ми проблеми със сформирането на състава, който ще се опита да остане непобеден в 11-и пореден двубой, пише "Тема спорт".

Баждеков за новия формат: За съжаление се формира мнение, че компромиси ще има

Най-голе­мите трудности за треньора ще са свързани със защитата. Специалистът няма да може да разчита на контузения Сърджан Лукин, който лекува контузия от мача с Лудогорец. Заради нея румънецът пропусна успехите над Черно море и Монтана, а най-вероятно няма да е готов и за визитата на Пирин в Благое­вград в неделя. Аут за сблъсъка с пловдивчани е и наказаният Максимилиан Карнер. В халфовата линия Стоев до последно ще се двоуми кого да постави до Георги Костадинов - Мехди Бурабия или Радослав Цонев. Очаква се по крилата да са Божидар Краев и Франсис Нар, в ролята на плеймейкър да е Бедоя, а на върха на атака­та Венцислав Христов.

Локо е с повишено самочув­ствие, след като в събота уда­ри Лудогорец на "Лаута". Черно-белите ще искат да продъл­жат възхода си и на „Герена". Всички в тима са уверени, че имат сили и възможности да победят сините в техния дом. На вратата на локомотивци ще застане отново Алек­сандър Витанов, а изтърпели­ят наказанието си Ясин Ел Харуби ще е резерва. В отбрана Илиан Илиев най-вероятно ще разчита на опитните Крум Стоянов, Александър Тунчев, Иван Иванов и Георги Вълчев. До последно под въпрос ще е Пламен Крумов, който вече се възстанови от комоцио.

Сблъсъкът изглежда обеща­ващ, още повече че двата от­бора правят резултатни дву­бои на „Герена". Само един от мачовете им в историята на А група в столицата е завър­шил с нулево равенство - през далечния 28 май 1967 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички