Локомотив Пловдив надделя над Локомотив София в железничарското дерби


Локомотив Пловдив надделя над Локомотив София в железничарското дерби
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1912 0

Локомотив Пловдив победи Локомотив София с 2:1 в "железничарското дерби" от 15-тия кръг на Първа Лига. И двата гола паднаха в рамките на няколко минути, което до голяма степен реши срещата.

Гостите от София имаха първата възможност още в 3-ата минута, като Кацаров стреля с глава и накара Рейдър да се намесва. В 23-ата минута Димитър Илиев падна в противниковото наказателно поле. Волен Чинков прецени, че дузпа няма.

Секунди по-късно Умарбаев извърши фал в центъра на терена и се стигна до спречкване. Все пак страстите бяха охладени скоро. В 54-ата минута Локомотив Пловдив получи правото да изпълни дузпа след намесата на VAR. Мохамед Бухмиди получи червен картон заради игра с ръка.

Димитър Илиев застана зад топката и вкара за 1:0. Пет минути след това Илиев намери Георги Минчев успоредно на голлинията. От непосредствена близост Минчев се разписа за 2:0.

В 88-ата минута Вирджил Пинсон върна едно попадение за Локомотив София. С победата Локомотив Пловдив е на седмо място с 20 точки. Локомотив София има 14 точки и е единадесета позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички