Локомотив Пд взе дербито на опашкарите в "А" група


Локомотив Пд взе дербито на опашкарите в "А" група

999 0

Локомотив (Пловдив) надви с 2:1 Пирин в дербито на опашкарите от 9-ия кръг на "А" група. "Черно-белите" вече имат 8 точки, едва по-малко Монтана и градзския съперник "Ботев", докато "орлетата" са закотвени на дъното с едва 3 т.

Мартин Камбуров (24') и Зоран Балдовалиев (44') вкараха попаденията за доамкините, а Илия Карапетров се разписа за "орлетата".

Балдовалиев можеше да се разпише още в 6-ата минута, но не бе точен. Три минути след това Оливие Боне бе изведен сам срещу Красимир Костов, но си поведе лошо топката и бе блокиран. При добавката Балдовалиев прехвърли вратата.

В 11-ата минута Мартин Тошев от гостите стреля с глава в аут. В 22-ата Ясин Ел Харуби отрази изстрел от фаул на Маркиньос.

Две минути по-късно "орлетата" Александър Тунчев изведе с дълго подаване Камбуров, който шутира под плонжа на вратаря, за да открие резултата в срещата.

В 29-ата и Тунчев получи шанс да се разпише, но от няколко метра стреля високо над вратата. Три минути по-късно бранителят отново можеше да вкара, но Костов спаси. Малко по-късно и Балдовалиев не бе точен.

Минута преди да изтече редовното време на първата част пловдивчани организираха контраатака, Димо Бакалов подаде на Балдовалиев, който Костов и се разписа в опразнената врата. Секунди по-късно македонецът можеше да се разпише отново, но уели страничния стълб.

В 52-ата минута Димитър Благов отправи нов точен удар във вратата на Локомотив, но Ел Харуби отново не допусна гол. Малко след това и Антон Костадинов опита късмета си, но без успех.

В 72-ата минута влезлият секунди по-рано като резерва Дани Кики отправи удар с глава, но право в ръцете на Костов.

В добавеното време Илия Карапетров вкара почетно попадение за "орлетата". Това е едва втори гол за тима от Благовград този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички