Локомотив (Пд) очаква на проби нападател, минал през Рома


Локомотив (Пд) очаква на проби нападател, минал през Рома
Снимка: Оф. сайт на Локомотив (Пд)

946 0

Локомотив (Пловдив) може да осъществи престижен трансфер. Носителят на Купата на България е близо до привличането на млад футболист, играл за италианския гранд Рома, макар и за юношеския тим, съобщава "Меридиан мач'. Става дума за нападателя Валмир Бериша от Косово.

24-годишният футболист може да е опцията в атака, която "смърфовете" усилено търсят. Очаква се той да пристигне в България в близките дни. Той е роден в Дечан на територията на бивша Югославия, но емигрира със семейството си в Швеция, какъвто паспорт има.

Бериша е юноша на Халмщад, след което преминава в Рома, където играе за юношите до 19 години. "Вълците“ го преотстъпват на гръцкия гранд Панатинайкос, а през 2015 г. той къса с тима от Вечния град, за да премине със свободен трансфер в нидерландския Камбюр.

Косоварят не успява да се наложи в Нидерландия и в началото на 2017-а подписва с норвежкия Аалесунд. Кариерата на нападателя преминава и през исландския Фьолнир и босненския Вележ Мостар. През януари тази година преминава в румънския Киндия (Търговище).

Вчера той трябваше да играе в мач от баражите за оцеляване с Миовени. Още преди тази развръзка Бериша бе дал съгласието си да дойде на проби на "Лаута“ най-късно до 12 август. За контаката си с нападателя потвърди и треньорът на "черно-белите" Бруно Акрапович. Той е съобщил, че чака отговор от още един футболист, с който да приключи лятната селекция. А какъв жест е направил Христо Крушарски към отбора и треньора вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички