Локомотив Пд е на второ място в класирането, но чак на осмо по бюджет


Локомотив Пд е на второ място в класирането, но чак на осмо по бюджет
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

3184 0

Лидерът в класирането Лудогорец приема втория Локо Пловдив в събота от 17:30 часа, като разликата между двата тима е само 6 точки.

Оказва се обаче, че тази в бюджетите им е около 10 пъти по-голяма в полза на разградчани. И докато за "орлите" първото място е очаквано на фона на заплатите, то втората позиция на "смърфовете" е повече от изненадваща с оглед финансовия ресурс, с който клубът разполага. Но пък е и напълно заслужена, базирайки се на играта на тима.

Наскоро пред „Тема Спорт“ босът на черно-белите Христо Крушарски обяви, че бюджетът на Локо е около 4 милиона лева. Това нарежда пловдивчани на осмо място в Първа лига. Пред тях са Лудогорец, Левски, ЦСКА, Берое, Арда, Ботев Пд и Черно море. Видно е, че с доста пo-малко средства Локомотив записва много по-добри резултати от клубове, които дават в пъти по-високи заплати.

Архитектът на успешното представяне на "черно-белите" Бруно Акрапович пък е чак седми по заплата сред треньорите в елита със своите 9000 лева, които му се полагат по новия договор, който подписа наскоро. Пред него са Станислав Генчев (Лудогорец), Петър Хубчев (Левски), Димитър Димитър-Херо (Берое), Стамен Белчев (Арда), Милош Крушчич (ЦСКА) и Илиан Илиев (Черно море), като всеки един от тях получава 5-цифрена сума. Доскоро босненският специалист бе осми по заплата, но след освобождаването на наставника на Ботев Пловдив Желко Петрович се нареди седми.

А кои играчи на Лудогорец са под въпрос за сблъсъка - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички