Локомотив обърна "Ботев" за победа в дербито на Пловдив


Локомотив обърна "Ботев" за победа в дербито на Пловдив
Снимка: БГНЕС

1646 0

Локомотив Пловдив спечели битката за града, след като с отлично второ полувреме стигна до пълен обрат и победа с 2:1 над големия съперник "Ботев" в едно от чаканите дербита през тази година в "А" група.

През първото полувреме Лазар Марин откри резултата в полза на "канарчетата" след много слаба намеса на вратаря Витанов в 23'.

Решаващият момент в срещата дойде в 53', когато нервите на Лъчезар Балтанов не издържаха и звездата на гостите получи рано-рано втори жълт картон и трябваше да остави своите с 10 души на терена.

Само две минути по-късно Стефан Велев с прекрасен изстрел от 20 метра изравни резултата, а в 68' Кирил Котев донесе победата на "смърфовете" за радост на хилядите фенове, които подкрепиха отбора на "Лаута".

С победата си Локомотив (Пловдив) изскочи на 5-а позиция с актив от 34 точки, след като възпитаниците на Илиан Илиев изпревариха Черно море. Ботев остава на 7-о място с 29 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините влязоха по-добре в срещата, като установиха контрол в средата на терена. В 11' резултатът можеше да бъде открит, като Телеш пробва удар от средна дистанция, но топката прелетя на сантиметри от страничната греда.

"Канарчетата" рядко осъществяваха атаки, но в 23' съумяха да отнемат топката в центъра. Със страхотен шпагат топката мина във владение на "Ботев", като Юсеин веднага намери Лазар Марин в наказателното поле. Той стреля в близкия за Витанов ъгъл, който обаче се намеси неадекватно, топката мина през ръцете му и влетя в мрежата - 0:1.

"Смърфовете" определено се стъписаха след поапдението и до края на полувремето не съумяха да отговорят на своя съперник. Единствено при центриране от корнер в 39' Емил Гъргоров нанесе удар с глава, но младият Димитров успя да спаси. В добавеното време на първата част пък Камбуров не успя да засече центриране на Гъргоров пред малкия пеналт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на втората част беше катастрофално за Ботев (Пловдив), след като в 52' Лъчезар Балтанов получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко. Това помогна значително на домакините, които скоро след това изравниха.

Стефан Велев се превърна в герой за Локомотив, след като с прецизен удар от дистанция преодоля Мартин Димитров и вкара първия си гол в "А" група след повече от 4 години - 1:1 на "Лаута".

В 58' обаче гостите можеха отново да поведат, и то по много странен начин. Кирил Котев върна топката към Александър Витанов, но вратарят не беше в рамката на вратата. Коженото кълбо обаче беше избито точно от голлинията от вратаря.

В 67' "смърфовете" материализираха превъзходството си през второто полувреме след грешка на защитата на Ботев. При центриране от корнер Камбуров остана непокрит и свали топката в малкия пеналт. Там само вратарят успя да чукне топката с крак след неубедителна намеса на Юсеин, тя се озова в Котев, който вкара за 2:1 - празник за феновете на "Лаута".

До края на двубоя домакините лесно задържаха аванса си, като "канарчетата" не създадоха нито едно голово положение. Локомотив пък можеше да увеличи на два пъти аванса си, но играчите на Илиан Илиев не действаха съсредоточено в завършващата фаза.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛОКОМОТИВ (ПД): Александър Витанов, Пламен Крумов, Иван Иванов, Кирил Котев, Крум Стоянов, Дани Кики, Стефан Велев, Емил Гъргоров, Пауло Телес, Димитър Велковски, Мартин Камбуров.

БОТЕВ ПД: Мартин Димитров, Йордан Христов, Радослав Терзиев, Даниел Златков, Филип Филипов, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Наско Милев, Рахави Кифуети

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Феновете на "Ботев" (Пд) се отказаха изненадващо от традиционното си шествие от своя клубен стадион "Колежа" до "Лаута" преди 102-ото градско дерби, въпреки че имаха разрешение за него от полицията.

След общото годишно-отчетно събрание на КПБП (Клуба на привържениците на Ботев-Пловдив) стана ясно, че шествие няма да има и притежателите на 500 талона за мача се събират директно пред касата за гости на стадион "Лаута", която ще отвори в 15 часа.

Билети за феновете на "Локо" за трибуна "Спорт клуб" бяха пуснати още в петък, а за централния сектор под козирката - в събота, на цени от 7 и 12 лв., но продажбата им върви по-слабо от очакваното. Въпреки неособено големия интерес от областната дирекция на МВР са предприели невероятни мерки за сигурност и са осигурила средно по един полицай и жандармерист на 20 зрители, информира "Труд".

Кметът на Пловдив Иван Тотев пък издаде заповед, с която обяви сух режим тази неделя от 10 до 24 часа в града под тепетата, докато самият той е на уиски тур из Шотландия.

Слуховете за сериозни кадрови проблеми в "Ботев" преди Битката за Пловдив се оказаха силно преувеличени и от основните си футболисти старши треньорът Николай Костов няма да може да разчита само на бразилския вратар Виктор Голас и халфа Орлин Старокин, които са наказани. Аут по същата причина в тима на "черно-белите" е мароканският страж Ясин ел Харуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички