Локо (Сф) взима "смърф", желан и от "Левски"


Локо (Сф) взима "смърф", желан и от "Левски"

1457 0

Локомотив (Сф) се облизва за един от най-качествените играчи на съименника си от Пловдив. От "Надежда" следят със засилен интерес ситуацията около левия бек на Локомотив (Пд) Венелин Филипов, пише "7 дни спорт".

Тимът на Николай Гигов е амбициран да направи най-успешното си представяне през тази кампания, като целта пред възпитаниците на треньора Димитър Васев е място в топ 6. В лагера на Локомотив (Сф) виждат в лицето на Венелин Филипов една от най-добрите опции за подсилване на лявата зона на защитата.

През есента на няколко пъти представители на столичани следяха под лупа изявите на 24-годишния бургазлия. В "Надежда" се надяват да го привлекат като свободен агент, възползвайки се от несигурното бъдеще на Локо (Пд). Затова в лагера на "червено-черните" изчакват дали той ще скъса договора си с "черно-белите". Съгледвачите на тима от "Надежда" са в готовност да го предложат на треньора Димитър Васев в момента, в който играчът стане свободен агент. Последната дума за акостирането му в Локо (Сф) ще има именно наставникът. Засега обаче се очаква Филипов да стартира зимна подготовка със "смърфовете" в понеделник.

В зависимост от финансовата стабилност и от това дали шефовете на пловдивчани ще платят заплатите на отбора, ще се разбере дали Венелин ще скъса с тима от Лаута.

24-годишният краен бранител е бил в плановете на "червено-черните" и през лятото. Тогава обаче възраждащият се Локомотив (Пд) успя да го прилапа по-бързо. Преди около месец мениджърите на играча пък го предложиха на други два столични клуба -Славия и "Левски", които бяха заинтригувани от възможността.

Ситуацията около Филипов следят и клубове от Лига 2 на Франция. Всички отбори, които проявяват интерес към него обаче, желаят да го вземат като свободен агент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички