Локо (Пловдив) спечели "железничарското" дерби, но столичани вкараха гол


Локо (Пловдив) спечели "железничарското" дерби, но столичани вкараха гол
Снимка: Иван Йочев

1247 0

Локомотив (Пловдив) взе лек аванс в "железничарското" дерби от четвъртфиналите за Купата на България.

"Смърфовете" успяха да стигнат до успех над Локо (София) с 2:1, като столичани все пак успяха да отбележат гол на чужд терен, което им дава големи шансове за реванша в София.

Ванчо Траянов даде аванс на домакините в 9', но Шехуди 5 минути по-късно изравни. С точен удар с глава в 60' Йоан Ласиман реши дербито и даде аванс на своите преди реванша.

Вчера "Левски" удари с 3:0 Хасково в друг четвъртфинален двубой, докато Черно море едва-едва стигна до 1:0 над Локомотив (Горна Оряховица).

По-късно днес Лудогорец излиза срещу Берое в последен осминафинал от надпреварата. В първия двубой заралии стигнаха до аванс от 2:1.

Двубоят почна в отлични темпо, като още в 3' гостите можеха да открият, но при контраатака Романов сбърка в паса към Шехуди, който беше останал сам срещу вратата на домакините.

"Смърфовете" обаче първи успяха да отбележат в мача след чудесна акция в 9'. Камбуров изведе дебютираюия Спас Делев, който прати силен удар, но Галев спаси. Ванчо Траянов обаче беше на точното място в точния момент, като безпроблемно реализира на празна врата.

Столичани обаче бързо-бързо възстановиха равенството. 5 минути след гола Румен Трифонов проби отляво и центрира пред вратата, където Шехуди надигра защитата на пловдивчани и с глава оплете топката в мрежата.

Дори след изравняването домакините продължиха да са по-настоятелният отбор, а Галев се намеси на два пъти решаващо, спасявайки удари на Карагерен и Спас Делев.

След почивката "смърфовете" продължиха да търсят победата по-усилено, докато резултатът задоволяваше столичани, които разчитаха на контраатаки.

Така се стигна до 60', в която след поредното си статично положение пловдивчани отново поведоха. Делев центрира отдясно, а Ласиман се беше пласирал отлично и с глава направи 2:1.

Три минути след гола "смърфовете" можеха да поведат и с два гола, като при разбъркване в наказателното поле Камбуров успя да стреля, но твърде слабо и Галев успя да улови.

В заключителните минути на двубоя столичани можеха да изравнят. В 88' Романов стреля от воле от около 11 метра, но Господинов спаси. При последвалия корнер Шехуди стреля силно с глава, но встрани от вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички