Локо Пд се подсилва с халф, минал през Барселона


Локо Пд се подсилва с халф, минал през Барселона

690 0

Новият треньор на Локо­мотив (Пловдив) Едуард Ераносян не губи много време, преди да започне да подсилва тима.

Специалистът е начело на черно-белите от 31 октом­ври, но вече е готов с първия си трансфер. На "Лаута" ще привлекат 26-годишния испан­ски халф Мигел Анхел Луке, раз­бра "Тема Спорт".

Футболистът трябва да пристигне при пловдивчани още днес и да премине медицински пре­гледи. Ако всичко е наред, той ще подпише договор и дори ще може да попадне сред избраниците на Едуард Ераносян за дербито с Ботев. Битката за Пловдив е на 20 ноември, неделя, от 15:00 часа на "Лаута". 

Мигел Анхел Луке е роден на 23 юли 1990 година в Сабадел, Испания, висок е 180 сантиме­тра, тежи 63 килограма. За­почва да тренира в школата на Еспаньол, а оттам преми­нава в академията на Виляреал. Той обаче стига само до третия тим на „жълтата под­водница”. След това Луке пре­минава през втория отбор на Барселона и резервния тим на Алмерия. През сезон 2011/12 вече е част от дубъла на Атлетико Мадрид, за който изи­грава 13 мача и вкарва три го­ла в Сегунда Б. От 2012 до 2014 година Мигел носи екипа на унгарския Академия Пуш­каш.

През миналия сезон Анхел е част от втородивизионния Рапид Букурещ. За румънския тим е несменяем титуляр - играе в 28 шампионатни дву­боя, в които обаче не успява да се разпише. През лятото решава да смени страната, след като Рапид не успява да влезе в елита. Той отива в италианския Катания, но ско­ро след това се прибира в ро­дината си. И през есента, за да поддържа форма, играе за аматьорския Манреса, който участва в Каталунските областни групи.

Вчера местните медии съобщиха, че играчът е напу­снал Манреса, за да продължи кариерата си в Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички