Дузпа и два червени картона спряха Локомотив Пловдив за подвиг срещу Тотнъм


Дузпа и два червени картона спряха Локомотив Пловдив за подвиг срещу Тотнъм
Снимка: Gulliver/GettyImages

20082 0

Отборът на Локомотив Пловдив бе на около 15 минути от това да отстрани Тотнъм в турнира Лига Европа, но в крайна сметка загуби от "шпорите" с 1:2. Георги Минчев бе точен в средата на втората част за "смърфовете", но в 77-мата минута съдията Харм Осмерс отсъди дузпа за Тотнъм и показа червени картони на Диниш Алмейда и Бирсент Карагарен. Хари Кейн бе точен от бялата точка за 1:1. В 84-тата минута Танги Ндомбеле направи пълния обрат за играчите на Жозе Моуриньо. Така "шпорите" продължават напред към 3-тия кръг на турнира Лига Европа. А ето и всичко по-интересно от днешната среща.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още във 2-рата минута отборът на Тотнъм достига до опасност пред вратата на Мартин Луков. Бергвайн намери Хюн-Мин Сон, който се озова на стрелкова позиция, но вратарят на Локомотив Пловдив отрази удара му.

В 8-мата минута Джовани Ло Селсо опитва да изведе свой съотборник в наказателното поле на "смърфовете", но пасът му е неточен.

В 9-тата минута Бергвайн и Сон комбинират добре, но флагът на страничния съдия е вдигнат, тъй като кореецът е в положение на засада.

В 10-тата минута "шпорите" организират отлично разиграване, при което Ло Селсо намира Бергвайн, а холандският национал нацелва напречната греда на вратата на Мартин Луков. Локомотив отговаря с удар на Анте Аралица.

В 15-тата минута топката е центрирана в наказателното поле на домакините, където попада в Хари Кейн. Английският голмайстор обаче е блокиран и не успява да нанесе удар.

В 22-рата минута Бирсент Карагарен успя да пробие добре отдясно, след което центрира в наказателното поле на "шпорите". Момчил Цветанов обаче извършва нарушение в атака срещу Мат Дохърти.

В 27-мата минута Стивън Бергвайн е съборен в наказателното поле, но съдията Харм Осмерс остава безмълвен. Лукас Масуеро бе футболиста, който го фаулира.

В 37-мата минута се стига до опасност пред вратата на Луков след центриране от корнер. Хари Кейн играе с глава и насочва топката към Мат Дохърти, но ирландският бранител е в положение на засада.

В 40-тата минута Дохърти центрира в наказателното поле на "смърфовете" и първоначално Луков изпусна топката, но след това се поправи.

В 45-тата минута Хюн-Мин Сон намира Бен Дейвис, който нанася удар с глава, но той е неточен.

В последната ситуация от първата част Димитър Илиев намери по много добър начин Бирсент Карагарен, който обаче не успя добре да се освободи от Давинсон Санчес и прати топката малко над вратата на Лорис.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 50-тата минута Джовани Ло Селсо подхваща опасна контраатака. Аржентинецът е съборен от Бирсент Карагарен, който получава първия жълт картон в срещата.

В 53-тата минута "шпорите" достигат до чудесен шанс за отбелязване на гол. Хари Кейн овладява топката на границата на наказателното поле, след което намира Бен Дейвис, а бранителят подава по земя към Сон. Кореецът обаче не успява да нацели вратата на Луков от непосредствена близост.

В 59-тата минута топката е центрирана в наказателното поле на Локомотив, където Ло Селсо я овладява на гърди и я подава към Кейн. Английският нападател стреля, но Луков спасява. Впоследствие Лукас Салинас намери Момчил Цветанов, но центрирането на крилото попада в ръцете на Лорис.

В 64-тата минута влезлият като резерва Танги Ндомбеле е фаулиран на границата на наказателното поле на домакините. Зад топката застава Хари Кейн, но печели само ъглов удар.

В 71-вата минута отборът на Локомотив Пловдив печели ъглов удар. При центрирането Димитър Илиев играе с глава и влезлият като резерва Георги Минчев бележи изключително ценен гол за Локомотив Пловдив! - 1:0!

Секунди след гола "смърфовете" могат да стигнат до втори гол. Бирсент Карагарен отправя далечен удар, който обаче е отразен от Лорис.

В 77-мата минута "шпорите" получават право да изпълнят ъглов удар. При центрирането остават съмнения за нарушение на Кейн срещу Луков, но съдията не отсъжда фаул и след изстрел на играч на Тотнъм Диниш Алмейда играе с ръка на голлинията и реферът Осмерс отсъжда дузпа. Решението на съдията е да изгони директно Алмейда и да покаже втори жълт картон на Карагарен за протест. Зад топката застава Хари Кейн и от 11 метра е точен за 1:1!

Малко след гола Хари Кейн пропуска още един шанс да направи пълен обрат в срещата.

В 84-тата минута Тотнъм прави пълен обрат. Лукас Моура намира Танги Ндомбеле в наказателното поле, който лекичко отклонява кълбото във вратата на Луков и прави резултата 1:2!

СЪСТАВИ:

Локомотив (Пловдив): Луков, Петрович, Масоеро, Коща, Карагерен, Витанов, Умарбаев, Цветанов, Салинас, Аралица, Илиев

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Санчес, Дайър, Дохърти, Хьойберг, Сисоко, Ло Селсо, Бергвайн, Сон, Кейн

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ТОТНЪМ В ЛИГА ЕВРОПА?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Локомотив и Тотнъм излизат в според мнозина предрешен сблъсък от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Те ще спорят за място в следващия етап от състезанието, където ще чака победителят от двойката Ботошани (Румъния) - Шкендия (Македония).

Това е първи мач в европейските клубни турнири за футболистите на Жозе Моуриньо през този сезон, докато българският тим вече преодоля едно препятствие в лицето на непретенциозния тим на Искра (Черна гора). "Смърфовете" изпитаха трудности тогава и победиха с минималното 1:0, като срещу "шпорите" ще трябва да покажат далеч, далеч по-добро представяне, ако искат изобщо да имат някакъв шанс.

Няколко основни футболисти на Тотнъм със сигурност ще получат почивка, но Моуриньо усилено крие кои ще са те. Смята се, че при всички случаи Хари Кейн ще стартира като титуляр. Вероятно почивка ще получат Деле Али, Тоби Алдервейрелд, както и евентуално Хюн Мин Сон и Лукас Моура. Възможно за подценяване от страна на английския гранд категорично бе отхвърлено от играчите.

Разбира се, Бруно Акрапович няма право на подобен лукс и ще трябва да заложи на най-доброто, с което разполага. Най-много ще се разчита на капитана Димитър Илиев, както и на стража Мартин Луков, който трябва да извади най-доброто от себе си, защото със сигурност действията ще се развиват предимно пред неговата врата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички