Лекция на „Лаута“! Локомотив Пловдив се позабавлява, разби Славия и изскочи на третото място


Лекция на „Лаута“! Локомотив Пловдив се позабавлява, разби Славия и изскочи на третото място
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1410 0

Локомотив Пловдив разби Славия с 3:0 в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Възпитаниците на Александър Томаш доминираха на терена и заслужено стигнаха до успеха, който изкачи пловдивчани на третото място във временното класиране.

Тон на победата на „черно-белите“ даде автогол на вратаря Светослав Вуцов в 30-ата минута. След почивката се разписаха Димитър Илиев в 49-ата минута и Бабакар Дион в 72-ата минута, за да подпечатат триумфа в двубоя.

По-добрата игра на домакините се ознаменува с гол след половин час игра, макар и паднал  нелепо. След корнер Димитър Илиев стреля с глава, Вуцов буксира, след което Мартин Паскалев шутира. Христо Попадийн изби от голлинията, а топката се удари в гърба на вратаря на "белите" и влетя в мрежата – 1:0.

Малко след антракта Джовани подаде към Димитър Илиев, който с едно докосване матира Вуцов – 2:0. В 72-ата минута Бубакар Дион се озова сам срещу Вуцов и промуши топката между краката му за крайното 3:0.

Така Локомотив Пловдив записа шеста домакинска победа от 7 срещи на „Лаута“ от началото на сезона. Славия пък регистрира четвърто поредно поражение навън. С прибавените 3 точки „черно-белите“ вече имат 28 и са на третото място във временното класиране. Славия остава на седмото място с 24 пункта.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички