Крушарски взима психолог в Локомотив Пловдив


Крушарски взима психолог в Локомотив Пловдив
Снимка: Оф. сайт на Локомотив (Пд)

751 0

Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски предприел радикални мерки за заздравяването на дисциплината в Детско-юношеската школа и за подобряване на работата в нея, информира "Тема Спорт".

През последните два месеца, в които Крушарски отсъстваше от страната, академията заприлича на разграден двор. Още през тази седмица в ДЮШ ще бъде назначен психолог, който ще работи с всички подрастващи. До сряда 6 академията щатове ще получат още петима специалисти, съобщи пред в. "Марица" самият Крушарски.

След серия от консултации той е решил на "Лаута" да въведе модела на работа от Динамо Загреб. Академията на хърватския гранд е една от най-продуктивните в Европа и ежегодно вкарва в клубната каса десетки милиони евро.

Всеки набор ще има по двама треньори. Единият ще е специализиран за работа само в дадената възрастова група, а другият ще извърви целия път с въпросния тим.

Това е практика не само в Загреб, а в повечето печеливши школи на Стария континент. Освен това предстои да бъде издадена заповед за ограничен достъп на родители до тренировъчния процес.

До тези радикални мерки се стигна, след като в градския противник Ботев отиде треньорът Милен Кунчев. Освен това в Коматево не спазили джентълменското споразумение и кадърът на черно-бялата школа Иван Гешев привлече две момчета от набор 2002. Жълто-черната фланелка облече и капитанът на набор 2004 Узунов. Миналата седмица пък трима юноши от младшата възраст напуснаха селекциятана Кириакос Георгиу и предпочетоха да отидат в Сокол Марково.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички