Капитанът на Локо Пд: България е на светлинни години от това, което трябва да бъде


Капитанът на Локо Пд: България е на светлинни години от това, което трябва да бъде
Снимка: Оф. сайт на Левски

1805 0

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за играч №1 на 12-ия кръг в Първа лига. Той събра 7 гласа. Втори остана Мавис Чибота Лудогорец, а на трето място се наредиха Тони Уот и Стивън Езе.

"Радвам се, че отборът върви по възходяща линия, вкарва много голове. Надявам се да продължим така до края на сезона. Мачовете от Европа понапълниха Лаута. Отливът на публика не е само при нас. Виновни за това са всички - треньори, ръководители, футболисти. Надявам се с тази резултатна игра да върнем феновете. Играем зрелищен футбол. В следващия кръг ни гостува ЦСКА и се надявам “Лаута” отново да се напълн", заяви Илиев. 

"Дали е Лудогорец, или Бистрица - доста малко отбори могат да ни противодействтат на пресата, ако ни се получи. Видяхте мача с Етър. Доста отбори срещат изключителна трудност срещу този наш стил. В началото на сезона си говорихме, че целта ни е първата шестица. Рано е да се афишират по-сериозни амбиции. С всяка следваща победа амбициите ще се засилват. За момента нещата ни се получават, но не трябва амбициите да надхвърлят възможностите ни", допълни още той, като даде мнението си и за националния отбор, след като отново не получи повиквателна от Красимир Балъков. 

"Въпросът за националния отбор не трябва да се задава към мен. Явно треньорът е преценил така. С моя повиквателна няма да се промени отборът, защото той не върви така, както се очаква. За всеки футболист е чест да носи националната фланелка. Но на всеки един българин е ясно, че националният отбор е на светлинни години от това, което трябва да бъде. Но поколението е такова. Последният силен национален отбор бе поколението на Димитър Бербатов и Мартин Петров. Вината не е само в ръководители и треньори. Всяка една държава минава през такъв период. Една Холандия бе в криза преди 5-6 години. Темата е дълга. Дано има някаква промяна, защото вече доста квалификационни цикли се отписват след третия мач”, каза Димитър Илиев.

А какво заяви единственият национал на Локо Пд Бирсент Карагарен за повиквателната - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички