ФК Копенхаген взе своето срещу Локомотив Пловдив в трилър с 6 гола!


ФК Копенхаген взе своето срещу Локомотив Пловдив в трилър с 6 гола!
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

9562 0

Локомотив Пловдив приключи участието си в Лига на конференциите. "Смърфовете" отстъпиха на ФК Копенхаген като гост с . Още в 11-ата минута Кевин Дикс откри резултата след като засече с глава центриране от корнер. В 18-ата защитникът покачи на 2:0, като получи добър пас от Мохамед Дарами и не сбърка на празна врата. Димитър Илиев в 29-ата минута върна едно попадение, след като Умарбаев стреля от фал, топката срещна гредата и капитанът на Локомотив я вкара.

Пеп Биел в 39-ата минута се възползва от невнимание в отбаната на Локомотив и направи 3:1. Е 47-ата минута Мохамед Дарами сложи точка на спора с четвъртия гол във вратата на Илко Пиргов. В 83-ата минута Лукас Салинас направи резултата за Локомотив малко по-почетен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мохамед Дарами напредна опасно по левия фланг, като създаде проблеми на Кристиан Гомис. Илко Пиргов внимаваше и отби топката. След това Вилчек пропусна. Кристиансен опита да центрира в третата минута, като изпълнението беше много неточно.

Последва отговор на Локомотив чрез удар на Димитър Илиев отдалеч. Изстрелът беше уловен от Грабара. В 8-ата минута Гомис сгрешни, но Карагарен успя да покрие зоната и да възстанови владеенето на топката.

11' - 1:0! - В 11-ата минута Копенхаген стигна до ъглов удар. След центрирането десният бек Кевин Дикс засече с глава и Копенхаген поведе!

Датчаните продължиха натиска предимно през левия фланг, където действа Дарами. Вилчай получи топката в 14-ата минута, като Пиргов се намеси, а след това Гомис изтисти топката от голлинията. Последваха няколко опасни центрирания от страна на домакините.

19' - 2:0! Дарами напредна отляво и преодоля защитата на Локомотив, той намери Дикс на празна врата и нидерландецът вкара втория си гол в мача.

В 25-ата минута Расмус Фалк излезе сам срещу Илко Пиргов и Локомотив се размина с трети гол. Последва корнер и неуспешен удар на Дарами.

29' - 2:1! В 29-ата минута Локомотив стигна до първа по-опасна възможност. Дикс фаулира Карагарен и Умарбаев застана зад топката при прекия свободен удар. Топката рикошира в гредата и Димитър Илиев я вкара в мрежата!

Следващите минути продължиха с битка в средата на терена. Копенхаген продължи да атакува предимно отляво, но бранителите започнаха да внимават за Мохамед Дарами.

39 - 3:1! Отново Дарами организира атаката по левия фланг, след което комбинира с Пеп Биел, той напредна няколко метра и с по-слабия си десен крак прати топката в мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Копенхаген започна да атакува още в първите секунди на второто полувреме отново чрез Дарами. Атаката завърши с фал в нападение на Лерагер.

47' - 4:1! Във втората по-сериозна атака Лерегер изведе Мохамед Дарами и 19-годишният талант не сбърка и прати топката в мрежата на Пиргов за четвърти път.

Лявото крило беше близо до още един гол в 50-ата минута след страхотно двойно подаване с Фалк, но защитата на Локомотив спря Дарами. Три минути по-късно Лерагер отне топката на Карагерен като останаха съмнение за нарушение. Такова не беше отсъдено.

Темпото поспадна като Копенхаген вече не атакуваше толкова настървено, което позволи на Локомотив да владее повече топката. В 61-ата минута появилият се като резерва Вилям Бьолвинг вкара гол, но той беше отменен поради засада.

В 63-ата минута Вилчек изскочи зад отбраната, а впоследствие беше спрян от Гомис. Копенхаген стигна до пряк свободен удар, Биел центрира и защитата на българите изчисти. Датчаните отправиха още няколко удара, които бяха далеч от целта.

В 70-ата минута Йонас Винд стреля в гредата, топката тупна на голлинията, но не я премина с целия си обем. Темпото в следващите минути отново спадна и не се случи нищо интересно.

83 - 4:2! След многоходова акция Димитър Илиев успя да поднесе топката към появилия се като резерва Лукас Салинас, който намали на 4:2.

СЪСТАВИ:

Копенхаген: Грабара, Дикс, Хочалава, Боилисен, Кристенсен, Стаге, Фалк, Лерагер, Биел, Вилчек, Дарами

Локомотив (Пд): Пиргов, Петрович, Крачун, Гомис, Витанов, Янчев, Руан, Карагерен, Умарбаев, Минчев, Д.Илиев

ПРЕДИ МАЧА

В историята си датчаните имат почти перфектен баланс срещу български тимове, като Левски, ЦСКА и Лудогорец не успяха да се справят с този противник. Копенхаген обаче ще е без левия си бек Виктор Кристенсен, който е пред трансфер в Галатасарай. Очаква се тимът да стартира в атака с Вилчек, Стаге и Дарами.

В неделя Копенхаген записа уверен успех срещу Брьондби с 4:2, като по този начин момчетата на Йес Туруп се изкачиха на третата позиция в класирането. Локомотив Пловдив още няма спечелена точка през новия сезон на Първа лига като допусна две поражение от Лудогорец и Локомотив София.

Добрата новина за Локомотив е преподписването с капитана Димитър Илиев. Както и досега най-вероятно Илиев ще започне на върха на атаката заедно с Георги Минчев. Александър Тунчев отново ще разчита на ветерана Илко Пиргов на вратата и ще използва трима централни защитници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички