Етър спъна Локомотив (Пловдив) в битката за титлата в Първа лига


Етър спъна Локомотив (Пловдив) в битката за титлата в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1514 0

Последният в класирането на Първа лига - Етър Велико Търново, поднесе голямата изненада в 19-ия кръг на родния шампионат, след като взе точка срещу един от кандидатите за титлата Локомотив Пловдив. "Железничарите" не успяха да спечелят домакинството си на болярите след равенство 1:1 на "Лаута", което значително намалява шансовете им да се преборят за трофея в елитното първенство на България.

"Смърфовете" първи стигнаха до попадение в срещата, като до дойде в края на първата част, когато Бирсент Карагерен намери Георги Минчев, а нападателят на Локомотив не сбърка. В 71-вата минута обаче защитникът Пламен Карчунов успя да реализира изравнителен гол в мрежата на домакините.

В оставащите минути Локо така и не намери отговор на инкасираното попадение, а в последните 10-на минути играта се изнерви и гостите получиха няколко картона. Защитникът Здравко Илиев успя да си изкара два последователни жълти картона в рамките на две минути и бе изгонен, оставяйки отбора си да доиграва срещата в намален състав.

По този начин Локомотив пропусна възможността да излезе на второ място в подреждането, като остава трети с 38 пункта - на точка зад ЦСКА и на четири зад лидера Лудогорец, които в събота се изправят в директен спор за първото място в Първа лига. Етър остава на последно място в елитния футбол, но вече е с 13 точки - колкото има и предпоследният Славия, който е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички