Домакинска издънка спъна Локомотив Пловдив в Първа лига


Домакинска издънка спъна Локомотив Пловдив в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1448 0

Временният лидер в Първа лига - Локомотив (Пловдив), не успя да победи тима на Арда (Кърджали) като домакин след равенство 0:0 в мач от деветия кръг на българския шампионат. Така "железничарите" инкасираха първо равенство през новия сезон и дават възможност на прекия си конкурент Лудогорец да ги измести от върха.

През първото полувреме и двата отбора стигнаха до две по-опасни положения. Пред вратата на Арда най-активен бе Лукас Салинас, но и в двете ситуации не се стигна до гол. Пропуски за гостите през първата част пък направиха Милен Стоев и Милен Желев.

Втората част отново се оказа безрезултатна, но няколко чисти положения можеха да променят нулевия резултат. Най-добрата ситуация в мача се откри пред вратата на Локомотив в 75-ата минута, когато националният страж Мартин Луков трябваше да спасява отбора си в ситуация един на един с Матеус Леони.

По този начин Локомотив остава на първото място в класирането с 19 точки, но само с две повече от втория Лудогорец, който е с мач по-малко. Арда от своя страна регистрира четвъртото си равенство от началото на сезона и зема пета позиция с 13 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички