Добруджа за малко да обърка сметките на Локомотив Пловдив, но лидерът в елита оцеля за Купата на България (ВИДЕО)


Добруджа за малко да обърка сметките на Локомотив Пловдив, но лидерът в елита оцеля за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1216 0

Локомотив Пловдив успя да победи по много драматичен начин и след продължения втородивизионния Добруджа с 4:3 на стадион "Дружба" в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Домакините играха почти цял мач с човек по-малко, но не се дадоха никак лесно на лидера в Първа лига.

Развой на срещата

"Черно-белите" бяха изненадани още в седмата минута. Тогава Добруджа получи правото да изпълни корнер и веднага след него Димитър Пиргов надскочи защитата на "черно-белите" и с глава вкара в десния ъгъл за 1:0.

Само 10 минути по-късно обаче домакините останаха с човек по-малко на терена. Светослав Николов удари с лакът в лицето Кристиян Пешов, поради което беше изгонен от главния рефер Михаел Павлов.

Логичното се случи в 41-ата минута. Лео Сена намери Бабакар Дион отляво. Фланговият футболист центрира остро в наказателното поле, където никой не успя да играе с топката, която се озова във вратата на Христо Ковачев за 1:1.

Втората част започна страхотно за гостите. В 47-ата минута Джовани намери Дион отляво. Белгиецът центрира в наказателното поле, където Пиргов изпусна Георги Каракашев, който с глава вкара за 1:2.

Последваха редица положения за Локомотив Пловдив, като "смърфовете" изпуснаха да сложат точка на спора в 86-ата минута, когато Георги Минчев бе изведен от Джовани, но първият стреля над напречната греда.

Добруджа поднесе изненадата и успя да изравни за 2:2 в 89-ата минута. Александър Георгиев сбърка фатално и не съумя да изчисти топката, а вместо това я "подари" на Андриан Димитров. Нападателят овладя отдясно, навлезе навътре и потърси горния десен ъгъл, а след рикошет в Георгиев се получи хубав гол, а мачът влезе в продължения, за да бъде определен победител.

Продължения

В 98-ата минута Добруджа се оказа с девет души на терена, а Бабакар Дион се възползва от това. Джовани напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Стефан Митев и Ковачев не се разбраха, а Дион засече отблизо и се разписа за 3:2.

В 105-ата минута гредата помогна на Локомотив. Домакините изпълниха корнер, а Пиргов отново се извиси над всички стреля с глава, но ударът му срещна горната греда. В 111' гостите получиха правото да изпълнят дузпа и Георги Минчев се нагърби с изпълнението, за да направи резултата 4:2. В последната минута от продължението пък Шериф Осман получи отляво в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, като топката срещна гредата и влезе във вратата, за да бъде оформено крайното 3:4.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички