Димитър Илиев: Математикът голаджия, който се учи от Меси и Баджо


Димитър Илиев: Математикът голаджия, който се учи от Меси и Баджо
Снимка: Оф. сайт на Левски

15859 0

Локомотив (Пловдив) изненада приятно феновете си и футболните специалисти с начина, по който игра в първия си мач в евротурнирите. Това лице тимът показа още в мача за Суперкупата на България, но, за разлика от този двубой, в Лига Европа то им донесе успех. Безспорно силно впечатление с представянето си прави и капитанът на "смърфовете" Димитър Илиев, който във втори мач от новия сезон вкара два гола в рамките на 90 минути. Пред Sportlive.bg той разкри, че е имал по-големи очаквания за кариерата си, но е реалист и оценява постигнатото. Въпреки че е на 30 години, не е нереалистично за пловдивчани да мисли, че най-доброто за него в професионален план предстои.

"Имах доста по-големи очаквания за това как ще се развие кариерата ми, но трябва да оценявам и постигнатото, да съм благодарен, че не съм имал сериозни контузии. Иначе бъдещи планове не си правя, моля се само да съм здрав. Не правя дългосрочни планове, наслаждавам се на добрите игри на отбора и добрата форма. Да съм жив и здрав, времето ще покаже", заяви той след въпрос как вижда бъдещето си и дали е готов да завърши кариерата си на "Лаута" и да стане легенда на клуба.

Илиев сподели, че за него е чест, но и голяма отговорност да носи капитанската лента в родния си клуб. Все пак това чувство не е ново за него, тъй като е бил капитан и в предишния си престой на "Лаута" - 2004-2010 година. Според него основното, което не е достигнало на "черно-белите" през миналия сезон, за да играят в Първата шестица, е било постоянството. "Редувахме много силни мачове с посредствени, надявам се тази година да сме постоянни и да се преборим за място в Шестицата".

Нападателят заявява, че с отбора са фокусирани върху реванша срещу Спартак и изобщо не мислят за съперника в трети предварителен кръг на Лига Европа. "Дай Боже, да стигнем трети кръг и тогава можем да коментираме. План максимум в България този сезон ни е защитаване на купата и участие в първата Шестица", призна той.

Димитър посочи кои са световните звезди, от които се е учил на футболни умения. "Като малък идол ми беше Роберто Баджо, обичам футболистите с финес, той беше определението за финес. Иначе най-великият за мен е Меси. Що се отнася до централните нападатели, то за мен най-големият е Роналдо-Феномена, малко зад него нареждам Златан", разкри футболистът.

На въпрос защо отборът игра предимно дефанзивно през миналия сезон, а през новата кампания играе доста нападателно (10 гола в 4 мача е резултатът, бел.ред.), капитанът заяви: "Тактиката на даден отбор е зависима от наличните футболисти, треньорът преценява каква точно да избере. В настоящия момент изглеждаме доста добре, дай Боже да се подобряваме и занапред".

Въпреки че е бил доста млад, когато е бил на проби в Челси, пловдивчанинът си е направил лично впечатление за тогавашния треньор на "сините" Жозе Моуриньо. "Тогава тренирах с юношите и имах едно занимание с втория отбор, така че не съм тренирал под негово ръководство. Но наблюдавах няколко тренировки и ми направи впечатление, че разговаряше индивидуално с доста от играчите", разкри капитанът на "смърфовете".

И тъй като феновете го харесват не само заради интелигентната и вдъхновена игра, но и заради начина, по който се изразява, попитахме Димитър Илиев какво образование е получил. И той ни изненада с отговор: "Завърших Образцова Математическа Гимназия "Акад. Кирил Попов" в Пловдив".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички