Локомотив Пловдив с отличен старт в Лига Европа


Локомотив Пловдив с отличен старт в Лига Европа
Снимка: lokomotivpd.com

9622 0

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив тръгна успешно в Лига Европа. Играчите на Бруно Акрапович се наложиха с 2:0 на "Лаута" над словашкия Спартак (Търнава), като и двата гола отбеляза капитанът Димитър Илиев.

Любопитното е, че нападателят на "смърфовете" се разписа на два пъти от дузпа след изключително хладнокръвни изпълнения. И двата наказателни удара пък бяха спечелени от Момчил Цветанов, който бе извеждан в наказателното поле преди да бъде фаулиран.

Играчите на Бруно Акрапович изиграха отлично срещата пред почти пълния "Лаута" в Пловдив и зарадваха феновете си с победа. Реваншът между Локомотив и Спартак (Търнава) и след седмица в Словакия.

Първото добро положение в мача бе в 8' и бе за тима на Спартак (Търнава). При центриране Бруно Таварес бе оставен сам и стреля с глава, но за успокоение на Мартин Луков топката премина над целта.

В 20' отново гостите бяха близко до попадение. Джино ван Кесел бе изведен сам срещу Луков, но ударът му излезе в аут.

В 38' Момчил Цветанов бе изведен отлично в наказателното поле, където бе фаулиран и логично послед сигнал за дузпа. Зад топката застана капитанът Димитър Илиев, който не сгреши - 1:0.

В началото на втората част "смърфовете" получиха шанс да удвоят аванса си, след като Илиев бе фаулиран. Топката бе изсипана в наказателното поле, където Стивън Езе опита с глава да прехвърли стража на гостите, но Русов изби в корнер. При последвалото центриране отново Езе игра с глава, но ударът му бе слаб и уловен от вратаря на Спартак.

Deja Vu! 30 минути преди края отново Момчил Цветанов бе изведен в наказателното поле и пак бе фаулиран. Последва сигнал за дузпа, а Димитър Илиев за втори пореден път вгорчи живота на Русов - 2:0.

Преди мача 

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив стартира днес участието си в Лига Европа. Тимът на Бруно Акрапович ще посрещне на "Лаута" Спартак (Търнава) от 20:30 часа.

Любопитното е, че както "смърфовете", така и словаците си уредиха участието в турнира, след като спечелиха Купата в своята страна. 

През лятото ръководството на българския отбор направи всичко възможно, за да зарадва феновете си и те да могат да изиграят първата си домакинска среща на своя стадион. Проблемът на Акрапович обаче е свързан с това, че едва петима играчи от състава му са играли в европейските клубни турнири и за това сръбският треньор сподели, че има напрежение у играчите му.

СЪСТАВИ:

Локомотив (Пловдив): Луков; Петрович, Езе, Томашевич; Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов; Аралица, Д. Илиев

Спартак (Търнава): Русов; Оршула, Месик, Мених, Захуменски; Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат; Таварес, Кесел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички