Бруно Акрапович обясни защо Локо Пд не се съгласи да отложи мача с ЦСКА


Бруно Акрапович обясни защо Локо Пд не се съгласи да отложи мача с ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на Локо (Пд)

1785 0

Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович заяви, че българските отбори трябва да свикнат със сгъстен цикъл от мачове. Специалистът бе категоричен, че отборите трябва да свикнат със сгъстен цикъл от мачове подобно на тимовете от останалите европейски страни, коментирайки желанието на ЦСКА да отложи мача с тях този уикенд заради ангажимента си в Лига Европа срещу Б36 в третия квалификационен кръг на надпреварата.

"Не искам да коментирам тия неща с желанието на ЦСКА да отложи мача срещу нас. Мачът с ЦСКА ще се играе. Това е правило на БФС. Ние имаме желанието мачът да се играе. Знам колко е важно за българския футбол един отбор да продължава напред в евротурнирите. И ние бяхме в тази ситуация, така че не е проблем за един отбор да се възстанови, а да свикне да играе много мачове. Не трябва сам да губиш концентрация. Ние си се готвим, пожелавам късмет на ЦСКА в четвъртък и евентуално следващия четвъртък, но само не в неделя.

При евентуално отлагане на мач нещата се усложняват. Влияе на отбора, ние не знаехме дали ще играем срещу Етър 12 часа преди мача. Всеки трябва да се оправи със своите неща. Големите отбори като Тотнъм играят сряда-неделя или четвъртък-неделя. Трябва да се подготвиш и няма да имаш проблем като свикнеш на този ритъм. Така го правят и в Германия", коментира наставникът на „черно-белите“.

"Мисля, че сме близо по-качества да кажем до Първа Бундеслига на Австрия. Ако нашите първи шест отбора играят срещу техните първи шест, ще излезем с позитивен резултат. Липсва маркетинг в българския футбол. Има повече възможности, качествени играчи, а навън не се презентира толкова добре българският футбол. Ние срещу Тотнъм играхме за България. Презентирахме българския футбол. Сега в Англия си мислят, че тук се играе хубав футбол, защото не им беше лесно. България може да се мери с всеки един. Защо да не отидем на Европейско първенство. Казвам ние, защото аз се чувствам вече като част от България". 

А какво е казал Жозе Моуриньо за Локомотив Пловдив след двубоя с Тотнъм - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички