Берое смълча "Лаута" и сложи край на "черната" серия, а Локомотив Пловдив "отвори вратичката" за Черно море срещу Левски (ВИДЕО)


Берое смълча "Лаута" и сложи край на "черната" серия, а Локомотив Пловдив "отвори вратичката" за Черно море срещу Левски (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

2813 0

Берое поднесе изненадата на 14-ия кръг на Първа лига. "Заралии" надделяха с 2:1 като гост на "Лаута" над лидера в елита Локомотив Пловдив и сложиха край на "черна" серия дълга 7 поредни мача без победа.

Развой на срещата

Сблъсъкът на "Лаута" започна очаквано с домакински натиск. В петата минута се откри чудесен шанс за гол за "смърфовете". Вратарска грешка прати кълбото в Хорхе Сегура - бранителят обаче стреля несериозно и не съумя да отбележи в стопроцентовата ситуация.

Гостите обаче поднесоха изненадата в 29-ата минута. Топката бе центрирана от ъглов удар, а домакините не се справиха добре с нейното изчистване. Тя попадна във Вини Трибуле, който от непосредствена близост разпечата вратата и направи резултата 1:0 за "заралии".

В добавеното време преди почивката Берое стигна до втори попадение, дело на Сантяго Годой, което обаче първоначално бе отменено. Трибуле действа отлично срещу бранител на Локомотив и центрира успоредно на голлинията. Годой след това добави топката в опразнената врата, но страничният рефер сигнализира за засада. Последва проверка от ВАР, а на повторението се видя, че голът е редовен и той остана - 2:0.

След почивката "черно-белите" нормално вдигнаха темпото. След час игра Петър Андреев сложи кълбото на главата на Димитър Илиев, който стреля, но неточно. Само 10 минути по-късно пък Енцо Ойос можеше да направи резултата класически в полза на гостите, но ударът му мина над напречната греда.

До края на сблъсъка "смърфовете" се опитваха всячески да се доберат поне до точката, но така и не успяваха да пробият през добре подредената защита на "заралии". Във втората минута от добавеното време пък Георги Минчев стреля амбициозно от свободен удар, но кълбото срещна лявата греда.

В последната минута от добавеното време на мача Георги Минчев посрещна центриране и прати кълбото право в краката на Димитър Илиев, който разпечата вратата на гостите. 

Класиране и какво следва

С победата Берое слага край на серия от 7 мача в елита без успех. Момчетата на Хосе Луис Ачиари са на деветата позиция с актив от 17 точки, а следващият им мач ще бъде срещу Левски у дома. Локомотив Пловдив претърпя второ поражение през кампанията, възпитаниците на Томаш все пак запазват лидерската си позиция с 30 точки, а след седмица гостуват на ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички