Александър Томаш: Младен Кръстаич носи тежестта, България показа сърце, хъс и характер


Александър Томаш: Младен Кръстаич носи тежестта, България показа сърце, хъс и характер
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

2278 0

Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, коментира работата на националния селекционер Младен Кръстаич и дали има светлина в тунела за националния отбор на България.

Пред "Тема Спорт" треньорът на "смърфовете" сподели, че най-важното за един футболист е отдадеността на терена, без която нищо не би могло да се получи.

"Няма българин, който да не е искал националният отбор да победи и безспорно успехите са много хубави. Особено този срещу Северна Македония, защото каквото и да е състоянието на футбола ни, не можем да приемем Гибралтар за критерий. Двубоят в Скопие обаче донесе победа, която чакахме 4 години и тя безспорно ще донесе самочувствие и увереност на футболистите", заяви Томаш.

"Кръстаич е човекът, който носи отговорността и изцяло негово право е да решава кой да получи повиквателна. Да, ако резултатът бе отрицателен, сега той щеше да отнесе много критики, но се оказа, че изборът му е правилен. В тази връзка – нека не коментираме кой и защо. Има човек, който е назначен на този пост и е поел цялата тежест на избора си.

Много е рано да говорим за някакви генерални спортно-технически промени. Все пак, този човек е работил само няколко дни с тези момчета. Най-важното и най-положителното е, че срещу Северна Македония видяхме характер, желание, настроение, хъс… С удоволствие гледах реакцията на футболистите след мача. Тази радост и този блясък в очите искахме да видим. Те се забелязваха дори по време на срещата, когато трябваше да се сблъскват с провокациите на противника. Дори в тези моменти, играчите проявиха сърце, което до скоро липсваше.

Ще го кажа за пореден път – един футболист, колкото и спортно-технически качества да притежава, ако не излиза напълно отдаден на терена, то няма да се случат нещата", завърши специалистът.

Ето какви са очакванията на Томаш за подновяването на родния шампионат с Локомотив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички