"А" група се завръща днес!


"А" група се завръща днес!

1375 0

Днес кратката лятна пауза в родния футбол приключва, защото на хоризонта се появява любимата "А" група с дербито между Славия и Локомотив (Пловдив) от първия кръг на шампионата.

И двата отбора ще искат да почнат с победа настоящото първенство, след като тотално разочароваха през миналата кампания. И "белите", и "смърфовете" бяха част от втората шестица на шампионата, а пловдивчани дори се бореха за оцеляване след слаба серия в края на 2014 и началото на 2015 година.

Подобрение в представянето на двата тима обаче едва ли ще има. От "Овча Купел" си тръгнаха куп титуляри, сред които Карлос Фонсека и Фернандер Касай (преминали в Иртиш при Димитър Димитров - Херо). Останалите напуснали са Генчев, Везалов и Пламен Крумов, който в днешния мач ще защитава цветовете на Локо (Пловдив).

От новите попълнения най-ключово значение се очертава да има Антон Карачанаков, но бившият халф на ЦСКА е изостанал с подготовката и ще започне мача (най-вероятно) на резервната скамейка.

Иван Колев има само един сериозен проблем преди срещата и той е свързан с Радослав Василев. Титулярният централен нападател е контузен и на негово място се очаква да започне Ивайло Димитров. Той ще бъде подпомаган от Жереми Манзоро.

В тима от "Лаута" има повече поводи за радост след лятото. По всичко изглежда финансовата криза в тима ще бъде решена, а освен това в отбора се върнаха шампионите от 2004 година Александър Тунчев и Кирил Котев. Също така беше привлечен Димо Бакалов, а в отбора е и македонският опитен таран Зоран Балдовалиев. Все пак "смърфовете" понесоха доста удари през лятото, след като тимът беше напуснат от Спас Делев, Венелин Филипов, Мехди Бурабия и Богомил Дяков.

Локомотив (Пловдив) няма проблем с контузени, а най-голямата заплаха за столичани днес отново ще се казва Мартин Камбуров. Любимецът на феновете ще бъде подпомаган от Бирсент Карагерен в предни позиции.

В исторически план Славия има солидно предимство в двубоите с Локо (Пд) в "А" група - 53 победи, 28 равенства и 26 загуби. Головата разлика е 176 - 105 за най-стария столичен клуб.

Вероятни стартови състави:

СЛАВИЯ:  Петков, Панов, Пиргов, Атанасов, Диего; Мбарга, Семерджиев; Атанасов, Манзоро, Вълчанов; Димитров

Локомотив Пловдив: Скорчев; Крумов, Тунчев, Котев, Стоянов; Ласиман, Бонев; Бакалов, Карагерен, Вълчев; Камбуров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички