Ясно е срещу кой започва Локомотив Пловдив в Лига Европа


Ясно е срещу кой започва Локомотив Пловдив в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

3677 0

Днес в Нион бе изтеглен жребият за втория предварителен кръг на Лига Европа. В него участие взеха Локомотив Пловдив, както и Левски и ЦСКА, които обаче първо трябва да преодолеят препятствията си от първия кръг на втория по сила европейски клубен турнир.

Носителят на Купата на България обаче започва директно от втория кръг на надпреварата. Там "смърфовете" ще имат за съперник победителя от двойката Радник Биелина (Босна и Херцеговина) - Спартак Търнава (Словакия)

Първата среща ще се играе на 25 юли, като Локо ще е домакин, а реваншът е на 1 август. 

За последно Локомотив Пловдив игра в Лига Европа през сезон 2012/2013. Тогава те отпаднаха от холандския Витес. "Смърфовете" домакинстваха в Ловеч срещу съперника си, като двубоят завърши 4:4. В реванша Витес се наложи с 3:1. 

Тимът от Босна и Херцеговина има богата история и много спечелени трофеи през годините. Отборът печели Купата на Босна и Херцеговина през 2015/16 година, а Купата на Сърбия е вдигана 7 пъти, включително и този сезон, което е рекорд за най-много отличия. Първото участие на Радник в турнира е през 2016/17, когато е отстранен в първия кръг от Берое след общ резултат 0:2.

Отборът на Спартак Търнава е фаворит в сблъсъка с Радник. Словаците също могат да се похвалят с богата визитка, като 5 пъти са ставали шампиони на Чехословакия и веднъж на Словакия (2017/18). Освен това са печелили Купата на Чехословакия пет пъти, шест пъти са триумфирали за Купата на Словакия, включително този сезон и два пъти са печелили Суперкупата на страната, като единият е тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички