Локомотив Пд няма спирка! Срази ЦСКА и разликата вече е 7 точки


Локомотив Пд няма спирка! Срази ЦСКА и разликата вече е 7 точки
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4363 0

Локо Пловдив продължава с впечатляващото си представяне, след като победи с 1:0 ЦСКА в среща от 13-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение бе дело на Йосип Томашевич през първата част, който бе изгонен в 82' и домакините изиграха срещата с човек по-малко. Останаха обаче съмнения дали играчът не бе в положение на засада при подаването.

Пловдивчани изиграха много силно първо полувреме, а през второто малко отстъпиха инициативата, но ЦСКА така и не успя да намери начин да отбележи гол. По този начин Милош Крушчич стартира със загуба начело на "червените". Разликата между отбора му с Локо Пд и Левски вече е 7 точки, а с Лудогорец 11 точки.

Началото на срещата се забави с няколко минути, след като феновете на домакините хвърлиха ленти като част от хореографията си и те попаднаха на терена. Направи впечатление, че на трибуните е бившият треньор на ЦСКА - Люпко Петрович.

Още във 2' Ожболт излезе на голова позиция, но "червената" защита се справи. В началните минути пловдивския отбор бе по-активен и настоятелен в атака, но не създаде чиста голова възможност. В 9' "смърфовете" получиха право да изпълнят пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле, а зад топката застана Георги Илиев. Изпълнението му обаче бе разочароващо за поставените от него стандарти и топката мина над вратата.

Първата чиста ситуация бе за гостите, но Али Соу изпусна сам срещу вратаря. В 16' обаче първи удар в двубоя нанесоха пловдивчани. Умарбаев свърши страхотна работа и от границата на наказателното поле успя между петима играчи на ЦСКА да подаде топката. Тя стигна до Йосип Томашевич, който отправи неспасяем удар към Бусато.Останаха съмнения дали Томашевич не е в засада, но повторенията не бяха от добра позиция

В 20' Петър Занев застраши вратата на Мартин Луков, като опит за центриране се превърна в удар, който се отби леко в гредата на пловдивчани. В 27' капитанът на домакините Димитър Илиев премина през петима играчи на ЦСКА в наказателното поле и върна към точката за дузпа, но нямаше кой да засече. В 32' "червените" загубиха топка в средата на терена, от която се възползва Ожболт, но изстрелът му бе отразен от Бусато.

В 40' Занев извърши нарушение срещи Ожболт. Георги Илиев центрира в наказателното поле, но след изстрела на Умарбаев гостите се справиха със ситуацията. Минута по-късно отново Али Соу пропусна от добра стрелкова позиция. Минута преди края Бусато направи двойно спасяване, за да не допусне нов гол. Първо отрази удар на Илиев, а след това и спаси удара на Карагерен при добавката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Наставникът на ЦСКА реагира още на почивката и направи двойна смяна. Евандро и Тиаго замениха Уот и Отабор. В 48' като по чудо "червените" не възстановиха равенството. Луков направи страхотно двойно спасяване, като Евандро първо стреля, а след това Али Соу от съвсем близко разстояние не успя да отбележи.

ЦСКА бе доста по-активен, в сравнение с първата част и търсеше попадението. В 63' Соу направи самостоятелен пробив, но вместо да подаде реши да стреля, като не намери очертанията на вратата. Три минути след това гостите имаха претенции за дузпа, но реферът даде жълт картон за симулация на Греъм Кери.

В 77' дойде един от малкото шансове за "смърфовете" през втората част. Бирсент Карагерен напредна и влезе в наказателното поле, хващайки неподготвена защитата на "червените". Вместо обаче да изведе Ожболт подаде на Албентоса и пропиля невероятен шанс.  В 80' Карагерен изпълни фаул от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

В 82' домакините останаха с човек по-малко, след като голмайсторът Томашевич получи втори жълт картон след нарушение срещу Кери. В 87' Локо Пд нацели греда след изпълнение на корнер, а след това Занев изби от голлинията удар на Митко Илиев.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 71. Мартин Луков - 5. Дейвид Малембана, 61. Дени Алмейда, 6. Стивън Езе - 50. Йосип Томашевич, 20. Милош Петрович, 10. Парвиз Умарбаев, 9. Бирсент Карагарен, 21. Георги Илиев - 14. Димитър Илиев (к), 12. Ален Ожболт

ЦСКА: 13. Густаво Бусато - 25. Раул Албентоса, 28. Пламен Гълъбов, 11. Петър Занев (к) - 14. Вив Соломон-Отабор, 26. Валентин Антов, 15. Кристиян Малинов, 18. Брадли Мазику, 8. Греъм Кери - 22. Али Соу, 9. Антъни Уот

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди двубоя днес пловдивчани са с 4 точки аванс спрямо "червените". Сблъсъкът ще е официален дебют на Милош Крушчич като старши треньор на ЦСКА. Той е 3-ият различен наставник за 13 кръга след Добри Митов и Люпко Петрович. А задачата в първия му мач е доста тежка. Локо е един от двата тима, които нямат домакинска загуба този сезон, наред с Лудогорец. Освен това пловдивчани са в серия от 6 победи (4 за първенство, една за купата и една в контрола), в която вкараха 18 гола.

Под въпрос за ЦСКА беше десният бек Иван Турицов, който получи удар в коляното с младежкия национален отбор. Бранителят обаче тренираше пълноценно след присъединяването си към отбора и се очаква днес да стартира. Заради травмата на Бикел сред 11-те в шампионатен мач след 3 месеца ще се завърне Рубен Пинто. Той ще започне редом до Малинов в средата на терена, а Тиаго ще е зад нападателя.

В лагера на смърфовете няма проблеми с контузени. Единственият чуждестранен национал беше Умарбаев, който пътува до Таджикистан и може да остане извън 11-те. При това положение в средата на терена най-вероятно ще играят бившите халфове на ЦСКА и доскорошни съотборници в Черно море Георги Илиев и Петър Витанов. В последния кръг Локо съсипа Етър с 5:0 на "Ивайло".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички