Знаят ли в Левски какво е лудост?


Знаят ли в Левски какво е лудост?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

11045 0

"Лудост е, когато правиш едно и също нещо отново и отново, но очакваш различен резултат". 

Този цитат трябва да бъде изписан на изхода на съблекалнята на Левски и навсякъде на "Герена", откъдето минават треньори и футболисти. Може да им хрумне да променят нещо. Защото от два месеца "сините" правят едно и също - от пресконференции и интервюта преди двубой през играта на терена, та чак до изказванията след мача, че трябва отговорност и да се намери начин отборът да се подобри. И така от два месеца. 

Феновете продължават да са търпеливи. Тези, които издържаха отбора, когато нито една компания не искаше да даде и петаче на Наско Сираков и компания. Хората, които милеят за клуба и правят всичко по силите си, за да го има. И тези, чиято работа на "Герена" съществува благодарение на тези привърженици, нямат капка уважение към тях. 

Никой не иска да поеме отговорност защо играта на отбора от 2 месеца е една и съща. Не е нужно дори да си гледал мъчителната игра на "сините", за да знаеш как се е развил един двубой - Левски държи топката, не създава положения и е тотално уязвим и при статични положения, и при контраатаки. И нищо не се променя. 

Станимир Стоилов върна надеждата на феновете, че Левски може да се върне към славните времена. Може и да не е магьосник, но е крайно време да промени нещо. Да, Левски може и да няма класата да изиграе 30+ мача на високо ниво. Да, треньорът знае това. Но означава ли това, че трябва всички в Левски просто да са примирени? Не е ли редно да се вземат някакви мерки, вместо да се тъпче на едно място? 

Не съществува футболен аргумент, който да бъде използван в защита на решението Роналдо да е титуляр във всеки двубой на Левски. Последният му гол беше в ден, в който към 21:00 часа беше 30 градуса и все още светло. От края на септември е неузнаваем, но пък нито един път не беше поставен на пейката. Уелтън, макар и малко по-активен, също е абониран за титуляр, независимо какви ги върши на терена. 

Всъщност, Станимир Стоилов ротира до някаква степен отбора в един единствен мач - този с Черно море, когато прибегна до смяна на схемата и различни изпълнители, давайки шанс на Шеху и Петков от първата минута. Като стана дума за Петков - в нито един момент треньорът на Левски не се опита да изпробва "нападателя" на позицията, която му бе дадена от Младен Кръстаич - ляв халф-бек, на която записа отлични два мача за България срещу Северна Македония и Гибралтар. 

Асен Митков - един нестандартен футболист, млад и много перспекивен, влиза за по 4-5 минути да разтъпче фланелката. Патрик-Габриел Галчев е забравен на пейката, след като се показа в добра светлина на различни постове по терена през август и септември. 

Големият коз на Левски през миналия сезон - защитата, е под всякаква критика през този сезон, но няма никаква ротация. Хосе Кордоба е бледа сянка на себе си, но е титуляр във всеки един двубой. За другите в защитата на Левски важи същото, като изключение прави Жереми Петри, който е един от малкото константно добре представящи се футболисти в Левски. 

Още много може да се говори за това, което Стоилов и треньорският щаб правят в Левски, но няма нужда. Най-важното е най-накрая да се видят някакви корекции и промени. Защото Левски буксува на едно място и се опитва по един и същ начин да излезе от кризата. Разбира се, без развой. Защото само лудите очакват различен резултат, правейки едно и също. Отново и отново, и отново... 

Последните новини за Левски четете в Sportlive.bg 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички