Шакич: Впечатлен съм от самочувствието на Ел Маестро, обичам дуелите


Шакич: Впечатлен съм от самочувствието на Ел Маестро, обичам дуелите
Снимка: Lap.bg

7784 0

Новото попълнение на ЦСКА - Емануел Шакич, се превърна в първия нов на "Армията", лично поискан от Нестор Ел Маестро след завръщането му в клуба.

По всяка вероятност изборът на сърбина с английски паспорт никак не е случаен, тъй като с играча се познават от периода им в австрийския Щурм Грац през 2019 и 2020 г. В рамките на календарните години бранителят изигра над 30 срещи под ръководството на Ел Маестро

Тогава Шакич бива използван като десен краен защитник (70 процента спечелени дуели) и бързо се налага в титулярния състав след преминаването си от гръцкия Атромитос под формата на свободен агент.

През лятото на 2019 г. футболистът споделя първите си впечатления от атмосферата в клуба, феновете му и работата с Нестор Ел Маестро пред Kleine Zeitung. 

Мнението на Шакич

"Подготовката беше най-трудната в цялата ми кариера. Играта на Щурм е много удобна за мен. Харесва ми да атакувам и да участвам в дуели.

Феновете на Щурм са вълшебни. Никога преди не съм играл срещу клуба, но винаги съм гледал феновете от пейката в продължение на 90 минути, защото бяха фантастични. Да имам тази публика зад мен беше мечта. 

Впечатлен съм от самочувствието на Ел Маестро, което се отразява на целия отбор. Бях добре приет след трансфера си в Щурм Грац. Ние се опитваме да запазим мрежата си "суха". Искам да дам своя принос за това. Имаме достатъчно креативни играчи, които да вкарват", коментира преди години дефанзивният футболист. 

Вижте на кого благодари Шакич, че бе привлечен в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички