Засега Гонзо е треньор на Левски, преговарял е с Мъри, Херо и Петев


Засега Гонзо е треньор на Левски, преговарял е с Мъри, Херо и Петев

1375 0

Георги Иванов-Гонзо ще бъде треньор на Левски, но засега. Това обяви самият той на пресконференцията, на която хвърли светлина около цялостната обстановка в клуба в момента. Както е известно, Пепе Мурсия, когото точно Иванов доведе за наставник преди по-малко от два месеца, беше уволнен. Решението за неговото отстраняване е било взето още преди мача с Локомотив (Сф), в който испанецът записа първи успех в "А" група. В предишните два кръга "сините" записаха равен и загубиха от вечния враг ЦСКА. Пред медиите Гонзо призна, че преди да вземе Мурсия, е имал идея да повери отбора на български треньор. Водил е разговори със Станимир Стоилов, Димитър Димитров-Херо и Ивайло Петев.

"Треньорът на Левски трябва не само да постига резултати, но и отборът да израства във всяко отношение, обясни Гонзо. - Това беше причината да се стигне до раздяла с Мурсия. Засега аз ще съм треньор. Не е обсъждано с ръководството за друг треньор, нито за помощниците. Аз ще водя отбора, защото много добре познавам обстановката. За тези два месеца нито веднъж не съм се намесвал в работата на Мурсия. Ако сега вземем треньор, той тепърва трябва да се запознава с играчите. В момента не искаме да правим прибързани решения. В самото начало имах идея българин да води Левски - Херо, Мъри или Петев. И тримата имаха отбори и водих преговори с тях. Мъри беше първи вариант, Херо втори, а Петев трети".

Гонзо добави, че при преговорите за привличане на Мурсия за треньор, възгледите им напълно съвпадали. Това била причината Иванов да се съгласи да го вземе. "В тези два месеца обаче отборът не се развиваше по желания начин. Не казвам, че Пепе Мурсия е лош треньор, но може би имаше неща, които му пречеха - например затруднената комуникация, коментира още Гонзо. - Нормално е при изграждането на отбор да има трудности. Но в играта на Левски до момента нямаше никаква идея. Решението ми беше трудно и поемам вината за случилото се. На представянето му казах, че ще има една година картбланш. По-добре обаче да си признаеш грешката, отколкото да задълбаваш надолу. Треньорът не е сменен заради резултатите, а заради работата с футболистите. След мача с ЦСКА имаше доста колебания относно това дали Мурсия е точния човек. Така че решението беше взето преди срещата с Локомотив (София)".

Георги Иванов беше категоричен, че Левски не може да си позволи лукса да обявява нулева година. "Целта ни винаги е титла и купа, но не на всяка цена. Това е отборът ни до Нова година, обяви той. - Много се надявам на децата от школата. Искам да се развиват и да интегрираме някои от тях в първия отбор. Смятам, че имаме добри футболисти. Всеки от нас има вина за тази ситуация. Убеден съм, че колективът е добър. Моето бъдеще не е важно. Аз мога да си тръгна още сега. Ще говоря за бъдещето си след тези три мача. Очаквам подкрепа от феновете. Не е важен Георги Иванов, важен е Левски. Не става въпрос дали аз ще си тръгна, дали ще дойде някой друг".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички