Задържаха над 20 фенове на Левски, полицайката е в тежко състояние


Задържаха над 20 фенове на Левски, полицайката е в тежко състояние

3304 0

Над 20 привърженици на Левски са били арестувани след края на дербито с ЦСКА. Причината - от сектор Б е дошла бомбичката, която рани тежко полицайка, чието око в момента се намира в тежко състояние и лекари се опитват да спасят зрението на представителката на органите на реда.

Хвърленото взривно устройство е дошло някъде между входовете 13 и 14 на съоръжението, а комисар Антон Златанов даде разяснения по акцията, която са провели от полицията в следствие на ужасяващият инцидент.

"В следствие на тази малоумна проява проведохме акция на входовете на стадиона. Всички излизаха един по един в рамките на един час. Всички лица, които отговаряха на описанието от камерите са задържани и откарани към районните полицейски управления“, сподели Златанов.

"Бройката на задържаните е двуцифрена. Над 20 човека. Не мога да ви кажа точно какво е състоянието на колежката. Информирам се по телефона. Извършена е една операция, но има много стъкла по лицето, както и в окото ѝ. Има опасност за окото. Ще се опитаме да открием извършителя.

С тази проява се наруши спокойствието, което имаше в последните няколко години. Тази проява е недопустима. Ще бъдем твърди, за да не се стига до нови такива прояви. Никой не може да каже какво щеше да се случи, ако нямаше вратата. Другият колега, който е бил до нея, също е пострадал. Това ни е работата. Не сме жертви, не се оплакваме, но всеки един полицай е човек. Баща, майка и човек. Това не е пиратка или бомбичка, а бомба", каза още той.

Гнусната проява е документирана както от камерите на стадион "Васил Левски", така и от фотоапаратите на различни агенции. Очаква се много скоро да стане ясно кой е виновникът за ужаса на лекоатлетическата писта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички