Всички погледи са насочени към Националния стадион: "сини" и "червени" с нова битка


Всички погледи са насочени към Националния стадион: "сини" и "червени" с нова битка
Снимка: Guliver/Getty Images

1342 0

Най-очакваният сблъсък от 10-ти кръг на Първа лига ще се изиграе днес от 16:30 часа на националния стадион "Васил Левски". ЦСКА приема Левски и двата тима ще се изправят един срещу друг за първи път през сезона.

Въпреки споровете около двубоя и дали това е Вечното дерби, или не, то със сигурност феновете ги очаква мач, изпълнен със заряд. През последните седмици не спрат да прехвърчат искри между "сини" и "червени", а феновете от двете агитки готвят уникална атмосфера. 

20 хиляди се очакват за дербито ЦСКА - Левски

"Левски" е лидер в класирането и е в серия от 7 поредни в първенството. "Сините" водят във временното класиране с 1 точка на Лудогорец и 6 на Дунав. От "Герена" със сигурност очакват сблъсъка с нетърпение, като наставника Люпко Петрович дори сподели, че трябва да бият ЦСКА, ако искат играчите му да станат шампиони. От групата на "сините" отпаднаха Илиян Мицански и Галин Иванов заради контузии. Всички останали футболисти са на разположение на Люпко за днешния сблъсък, включително и Хеан Деса, който в началото на седмицата имаше проблеми, но изглежда ги е преодолял.

ЦСКА показва колебливо представяне в първенството като трудност срещат при гостуванията, където им е трудно да триумфират. В миналия кръг "червените" заършиха 0:0 с "Ботев" в Коматево. Наставникът на отбора Едуард Йорданеску заяви преди двубоя, че ще преследва до последно първото място, въпреки че поставената цел е калсиране в отбора. Извън групата отново остана капитанът на ЦСКА Борис Галчев. Давид Симао също ще пропусне срещата заради получен червен картон в предишния кръг. 

Движението в столицата също ще претърпи промени като ще се затворят някои от булеврадите. От 15.00 часа  до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР да се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

Ще успее ли "Левски" да запише победа номер 8 в първенството или ЦСКА ще спре серията, предстои да разберем.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички