Принципи или нихилизъм, кой и защо отрича “Вечното дерби”


Принципи или нихилизъм, кой и защо отрича “Вечното дерби”

2659 0

Само броени часове ни делят от най-голямото дерби на България. Месеци наред ставаме свидетели на декларациик и жалби, които целят да ни убедят, че ‘Вечното дерби’ вече не съществува, защото цитирам противниците “ЦСКА умре”. Да “ЦСКА АД”фалира, но означава ли това, че "червеният" гигант е мъртъв? Фактите сочат съвсем друго.

До този момент за двубоя са продадени над 15 хиляди билета, без се броят абонаментните карти на “армейските фенове”, като очакванията са срещата да бъде посетена от около 20 хидяли души. Тази статистика говори красноречиво, че и “червени и “сини” приемат този мач за “Вечното дерби”.

Феновете на ЦСКА надъхаха отбора преди дербито (ВИДЕО)

Колкото и феновете на Левски да се опитват да отричат това, вече стана ясно, че цялата им кампания просто цели да уязви “кръвния враг”. Затова и в хор цитират търговския регистър, макар че са напълно наясно, че и ЦСКА и Левски никога няма да бъдат просто търговски дружества.

Разбира се има и фенове на двата отбора, както и неутрални такива, които просто не приемат спасяването на ЦСКА с чужд лиценз. Разглеждат това действие на ръководството на ЦСКА като мошенничество, с цел облагодетелстване и получаване на безценица на базите на клуба.

Историята на 'Вечното дерби" през погледа на френски журналист

Тази гледна точка също е напълно разбираема. Живеем в страна, в която личното облагодетелстване и поставено на пиедестал и обикновено стои над идеи и принципи. Съвсем логично това довежда много хора до недоверие и нихилизъм.

Няма какво да се лъжем, българският футбол е на дъното. Доказва го националният отбор, доказат го ужасяващото състояние на базите и детско юношеските школи в България. Но най-сериозното доказателство са празните трибуни по стадионите в цялата страна.

Преди 'вечното дерби': Кога за последно ЦСКА използва свой юноша срещу Левски

Наистина ли в цялото това “бунище” най –големият проблем е с какво дружество ще играе ЦСКА? Или няколкото милиона, които държавата ще “загуби”?

И тази теза не издържа, имайки предвид, че ако ЦСКА беше стартирал от А окръжна група държавата щеше да получи точно 0 лв, но тази възможност се приемаше с аплаузи от “сините” фенове. Сега, изкупувайки търговската марка държавата все пак ще получи част от парите си.

В крайна сметка “Вечно дерби” ще има. Ленендите на двата отбора се обединиха, че този двубой е празник за футболна България.

"Най-хубавото е, че "вечното дерби" се завръща. Хората го чакат с огромен интерес",оментира  Иван Вуцов.

Тази среща е социален феномен и нещо специално за всеки фен, играч или ръководител, който е замесен в сблъсъка.

ЦСКА е жив, а “ Вечното дерби” не носи това прозвище случайно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички