Всички дербита днес, които не са за изпускане!


Всички дербита днес, които не са за изпускане!
Снимка: Guliver/GettyImages

1972 0

Съботният ден определено ще е изпълнен с много футболни емоции, в който всички любители на играта ще гледат куп дербита в Европа. 

Още в 16 часа започва програмата, като Рома приема Лацио в Дербито на Рим. От началото на сезона римските "орли" показват доста по-добра форма за разлика от Рома, които имат едва 8 точки от началото на сезона и никак не впечатляват. Със сигурност обаче "вълците" ще искат точно в този двубой да се реваншират пред феновете. 

В 17 часа е дербито на Първа лига, където ЦСКА е символичен домакин в двубоя срещу Левски. И двата отбора имат равен брой точки на лидерската позиция и срещата ще бъде с голям заряд. При евентуален успех един от двата отбора ще има възможност да дръпне с 3 точки пред другия, както и на 5 пред разградчани. Равенство като краен резултат би устройвало най-много именно българският шампион, тъй като след края на този кръг може да се окаже, че има три отбора с равен брой точки.

Ще се окаже ли ЦСКА - Левски разковничето за конкуренцията в Първа лига?

Ако не сте фенове на на нито един от двата отбора, то програмата в същия час предлага и мачове от Висшата лига, а в 17:15 Барселона ще опитва да поправи грешните си стъпки срещу Атлетик Билбао. Каталунците се издъниха в последните си два мача и вече нямат право на повече грешки. 

Веднага след дербито на българската столица в 19:00 часа започва италианското дерби между двата най-добри отбора в последните години в Серия А - хегемонът Ювентус срещу претендента Наполи, който през тази година е воден от Карло Анчелоти. Всички очакват Кристиано Роналдо да "избухне" в този двубой и да затвърди за пореден път още повече доминацията на "бианконерите".

Лопетеги отговори умело на критиците преди "красивия" сблъсък с Атлетико

От 19:30 Челси посреща Ливърпул в дерби номер 2 между двата рима тази седмица. В сряда двата тима отново играха един срещу за Купата на Лигата, а лондончани победиха с великолепен гол на Еден Азар за 2:1. Сега обаче залогът е по-голям, тъй като това са двата отбора, които се представят най-добре във Висшата лига. Всичко приключва в Мадрид. На "Сантиаго Бернабеу" Реал приема Атлетико в лютото дерби на столицата на Испания в 21:45 часа, и то след като загуби катастрофално от Севиля. Освен това "белия балет" играе много трудно срещу Гризман и компания на домашната сцена, което прави заряда за дербито още по-голям.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички