Вратарят на Левски Пламен Андреев е №1 в световна класация по конкретен показател


Вратарят на Левски Пламен Андреев е №1 в световна класация по конкретен показател
Снимка: levski.bg

5293 0

Титулярният страж на Левски - Пламен Андреев, оглави класацията на Международния център за спортни изследвания (CIES) сред вратарите до 20 г., които са натрупали най-много опит през последната една година!

В нея са включени 200 футболисти, които играят в 75 първенства по целия свят и са подредени по коефициент, при изготвянето на който се вземат под внимание броя на официалните мачове за изминалите 12 месеца, нивото им, както и постигнатите резултати в тях. 

Коефициентът на 18-годишния Андреев е 2.60 и му отрежда първото място в класирането за неговата позиция. На второ е Андрей Кудравец от БАТЕ Борисов (2.45), а трети е Велко Илич от Бачка Топола (2.36). 

Андреев в Топ 20 на света

Вратарят на Левски, който има 18 "сухи" мрежи през сезон 2022/23 (от 26 мача), попада и в Топ 20 на най-талантливите играчи до 20-годишна възраст изобщо, заемайки 16-ото място!

Лидер в тази класация е халфът на Барселона Гави (4.37 коефициент), втори се нарежда Джуд Белингам от Борусия Дортмунд (3.66), а третото място е поделено между Маркос Леонардо от Сантос (3.16) и Антонио Силва от Бенфика (3.16).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш нападател на Левски за настоящ: По два пъти пипа топката на мач, няма контакт с нея!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички