Васил Божков издържал Левски "на кредит", нарече "балон" новия спонсор на "сините"


Васил Божков издържал Левски "на кредит", нарече "балон" новия спонсор на "сините"
Снимка: БГНЕС

8415 0

Бившият собственик на Левски - Васил Божков, коментира накратко случващото се на "Герена", откакто остави клуба в немилост и прехвърли акциите на "сините" първо на Бойко Борисов, а след това на Наско Сираков. 

Самият бизнесмен, който в момента се опитва да пробие в политиката, призна, че част от средствата, които е давал на "сините", са били под формата на кредит. Точната сума обаче е неизвестна, а причината - спазването на правилата на УЕФА. 

"Някои от средствата, които давах в Левски, бяха под формата на кредити заради регулациите на УЕФА - за да може Левски да получи лиценз. Феновете добре помнят какво направих на "Герена", каза Божков в предаването "денят с Веселин Дремджиев". Бизнесменът си позволи да коментира и новият спонсор на Левски.

"Новият спонсор ли? Това е поредният балон. Нищо добро не го очаква Левски", лаконичен бе бившият собственик и на "сините", и на ЦСКА. 

Както е известно, в последните година и половина клубът се издържа от краткосрочни спонсорства и най-вече от активността на феновете. Все пак лъч надежда се появи сред феновете, когато английският бизнесмен Джоузеф Диксън изяви готовност да инвестира в клуба, но сделката за Левски пропадна

Сега настоящото ръководство продължава преговори с различни компании, които да помогнат с финансирането на 26-кратните шампиони. В момента Левски е в напреднали преговори с генерален спонсор, като информация за това може да видите, като последвате линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички