Валери Божинов разкри защо напусна "Герена"


Валери Божинов разкри защо напусна "Герена"

2732 0

Нападателят на Тернана Валери Божинов разкри чистосърдечно причината да напусне "Левски" в края на лятото в посока клуба от Серия Б в Италия. Както е известно, бившата звезда на Ювентус, Парма, Фиорентина, Манчестър Сити и Спортинг (Лисабон) се очакваше да остане на "Герена" поне до зимата, но клубът го пусна в италианския клуб.

"Изкарах незабравима година в "Левски", те ми подадоха ръка и ме върнаха във футбола, но попаднах в "Левски", който не беше "Левски". Не е възможно вечният съперник да те бие толкова пъти поред. Вината си беше в нас, футболистите. Аз не можах да направя нищо, защото един футболист, дори да е с моята визитка, не може да направи чудеса. Ясно е, че "Левски" е във финансова криза. Очаквах, че ще вземат повече и по-конкурентни футболисти, но нямаше пари за това", коментира Божинов пред bTV.

"Лятото видях, че отборът не върви, не е както очаквах. Тогава дойде офертата от Терни и Гонзо ме пусна, можеше да ме задържи и да се мъча, но ме пусна. Не съм имал проблеми с Гонзо и не е той причината да си тръгна", отсече нападателят.

Божинов разкри и причината да отиде във Втора лига на Италия. "Целта ми не е да се боря за Серия А, а да си върна името, да видят, че след като съм заиграл в България, не съм свършил за футбола. С изявите си се надявам да се върна там, където ми е мястото - в Серия А", призна футболистът.

Той завърши изказването си за "Левски" с оптимизъм: "Сигурен съм, че колелото ще се завърти за "Левски" до половин или една година".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички