В Левски очакват още един нов до края на седмицата


В Левски очакват още един нов до края на седмицата
Снимка: БГНЕС

5364 0

До края на седмицата Левс­ки ще се сдобие с поне още един нов футболист. В момен­та мислите на спортно-тех­ническия щаб на сините са на­сочени единствено към реван­ша срещу Хайдук от втория квалификационен кръг на Лига Европа (първият мач бе загу­бен с 0:1). Затова е малко веро­ятно попълнение да се появи на „Герена" преди срещата срещу хърватите в четвъртък. След това обаче сините ще осъществят трансфер.

Прио­ритет за треньора Николай Митов е взимането на централен защитник и крило. До момента Левски подписа през лятото с десет футболисти, но нито един за тези позиции. В състава бяха привлечени вра­тарят Александър Любенов, бековете Иван Горанов и Ми­лош Цветкович, халфовете Ге­орги Ангелов, Васил Панйотов, Антонио Вутов, Нелуц Рошу и Жорди Гомес, и нападателите Жуниор Мапуку и Серджиу Буш. От тях само Любенов все още не е дебютирал.

Левски може да си позволи да прави такива трансфери, защото в края на миналия се­зон сините се разделиха с пове­чето си скъпоплатени футбо­листи. Освен това те прода­доха двама играчи в чужбина - Божидар Краев отиде в датс­кия Мидтиланд, а Мехди Бурабия в носителя на Купата на Турция Коняспор. За правата им в клубната каса ще постъ­пят около 950 хиляди евро. Въз­можно е в следващите дни да има развитие и по евентуална продажба на Франсис Нар, информира "Тема спорт".

Шефовете на Левски пък не са се отказали от опитите си да се разделят със Симон Санд­берг. Шведският бранител бе привлечен преди година, като за него бяха платени 200 хиля­ди евро. Сандберг обаче не успя да се приспособи. Той дълго време търкаше резервната скамейка, а през пролетта по­лучи контузия в коляното, от която още се възстановява. 23-годишният защитник изиг­ра едва 7 мача за Левски - 5 в Първа лига и два за Купата на България. За една година той е струвал на клуба около 1 мили­он лева - Симон е от най-скъпоплатените.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички