УЕФА прати строг французин на Левски - ПАОК, реваншът е поверен на съдия от испанската Ла Лига


УЕФА прати строг французин на Левски - ПАОК, реваншът е поверен на съдия от испанската Ла Лига
Снимка: Levski.bg

4496 0

Първият мач между Левски и ПАОК от втория квалификационен кръг по пътя към групите на турнира Лига на конференциите ще бъде рефериран от французин.

Жереми Пиняр е получил наряд за сблъсъка между "сините" и "черно-белите", който ще се проведе на стадион "Георги Аспарухов" на 21 юли от 20:00 часа!

34-годишният Пиняр е добре познат на българската публика, тъй като наскоро свири мача България 1:1 Северна Македония (2 юни, Разград).

Този съдия се слави като един от най-строгите във френската Лига 1, в която е ръководил 20 мача през сезон 2021/22. В тях Жереми Пиняр е показал 88 жълти (4.19 на мач) и 9 червени картона (0.43)!

*Интересно е да се отбележи, че французинът бе съдия и на сблъсъка ПСЖ - Ница от Купата на Франция, когато парижани отпаднаха от турнира на 1/8-финал (31 януари).

Реваншът между ПАОК и Левски, който ще се проведе на 28 юли от 20:30 часа в Солун, пък е поверен на испанеца Сесар Сото Градо!

42-годишният главен съдия е още по-строг от Пиняр или поне откъм официалните предупреждения - той има 21 мача в Ла Лига през последната кампания, в които е вдигнал 111 жълти и 3 червени картона. Средно по 5.29 и 0.14 на мач, съответно.

Вижте още: Белгиец ще бъде рефер на ЦСКА в Скопие, а съдия от английската Висша лига ще свири в София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички