Турски елитен клуб има интерес към звезда на Левски


Турски елитен клуб има интерес към звезда на Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

3352 0

Турският елитен клуб Сиваспор проявява интерес към халфа на Левски Хали Тиам, разкриха родни мениджъри. Към днешна дата сенегалецът е контузен, но това не е проблем за турците, които така или иначе обмислят да стартират офанзива за купуването му по време на зимната пауза.

Сиваспор завърши на 12-то място в елита на Турция през миналия сезон, но беше само на 4 точки от зоната за изпадане. Според източници на „Герена" Левски ще е склонен да се раздели с Тиам за сума около 1 000 000 евро, пише "Меридиан мач". Припомняме, че той беше откупен от МТК Будапеща през лятото на 2018 година, като преди това игра по-малко от шест месеца под наем на „Герена". По неофициални данни „сините" платиха 500 000 евро за халфа. Тиам има период в Турция, където през 2017 година играе за местния Газиантепспор. Той записва 11 мача и 1 гол за тима.

Сиваспор има опит с футболисти, свързани с България. За отбора успешно игра Иван Цветков, който в една среща за тима записа хеттрик, а трите му гола паднаха по различен начин - с ляв крак, с десен и с глава. Там игра и бившата звезда на Черноморец (Бс) Атиф Шаешу, който отбеляза 48 гола в 128 мача за Сиваспор преди да премине в местния гранд Фенербахче.

По-рано изпълнителният директор на "сините" Павел Колев разкри истината за интереса на Левски към Тодор Неделев (подробности четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички