"Трябва да сме готови да страдаме. Това е истината" - мнението на Георги Миланов преди ПАОК - Левски


"Трябва да сме готови да страдаме. Това е истината" - мнението на Георги Миланов преди ПАОК - Левски
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

5475 0

Един от най-опитните футболисти в състава на Левски - Георги Миланов, даде интервю пред "Gong" в часовете преди мача-реванш с ПАОК от квалификациите на турнира Лига на конференциите. Първият сблъсък в София завърши 2:0 за "сините", а в утрешния 28 юли (20:30 часа) е ответният двубой на "Тумба" в Солун.

30-годишният атакуващ играч заяви, че мачът на "Герена" е бил много тежък, но вече вички са настроени за нова битка:

"Беше доста тежък мач. Вече сме изцяло настроени за следващия мач в четвъртък. Надявам се всички да се възстановим добре. Аз вече се чувствам много по-добре. Имах леки болежки след мача, което е нормално. Надявам се да се подготвим и заредим със сили, защото ни чака още по-тежък мач в Солун".

"Изключително съм радостен, че имах възможността да играя в Левски точно в този момент, когато всички се опитваме да върнем клуба там, където е бил винаги. Горд съм от този факт, горд съм от тази победа. Искам обаче да кажа, че още нищо не е решено, защото ни чака изключително тежък мач в Солун. Трябва да бъдем толкова добри, колкото и преди няколко дни, за да извлечем максимума", допълни още той и издаде "рецептата" как се побеждава отбор като ПАОК:

"Играл съм срещу много по-големи отбори от ПАОК. И тях съм ги побеждавал. Всичко е в нагласата на всеки един футболист. Треньорът е главното лице, което съумя по прекрасен начин да ни предаде състава на ПАОК. Обясни ни силни и слаби страни, успяхме да спазим тези неща. Факторът публика, това им беше първи официален мач. Видяхте ние какво направихме в нашия първи официален мач. Много фактори са. Радостен съм, че с 8 или 9 дебютанти в евротурнирите успяхме да победим, защото само аз и Ники (б.а. Михайлов) имаме по-голям опит, с изключение и на Попето, който сега е контузен и можеше много да ни помогне. Трудно е, но показахме голям характер, дадохме сърце и душа и заедно с нашите фенове постигнахме тази победа. Оттук нататък се надявам да покажем доста по-добри игри".

"Няма от какво да се страхуват" - Емил Спасов нарече ПАОК 'възможен отбор'

Георги Миланов отговори и на въпрос дали ПАОК отново ще бъде в ролята на фаворит, в каквото беше преди седмица в София:

"Според мен нещата са равни. Нашите фенове няма да бъдат в Солун, което ще е голям плюс за тях. Каквото беше за тях, такова ще бъде и за нас. Чака ни изключителен мач. Трябва да сме готови да страдаме. Това е истината. Надявам се да покажем голям характер. Ясно е, че желанието и хъса ще го има, но характерът трябва да го покажем. Ще има много критични моменти, няма какво да се залъгваме. Покажем ли тази устойчивост и тактическа дисциплина имаме шанс. Нищо не е решено, подчертавам го. Чака ни изключителен мач".

"Треньорът ще си вземе решенията, той е човекът, който ще помисли и съм убеден, че знае какво трябва да се направи, като тактическа постройка как да подходим. Аз като футболист ще дам всичко от себе си, както го дадох и първия двубой. Ясно е, че дори минимална победа пак ще ни класира. Това ще е двубой на нерви, на тактически прийоми и тънкости. Който бъде по-търпелив, който има по-големи и железни нерви, ще победи и ще продължи напред", прогнозира националът на България и каза няколко думи за стадион "Тумба" в Солун:

"Тежко се играе на този стадион. Имат много страшни балкански фенове. Всичко обаче е до самия футболист. Аз за себе си нямам проблем. Когато има повече публика и ни хулят, ми е по-приятно. Това е мотивиращо. Виждате нашият отбор какво лице има пред пълни трибуни. Сигурен съм, че и сега ще покажем добро лице. Всеки футболист е сам за себе си, но аз лично, когато е пълен стадионът, дори с фенове на друг отбор, се чувствам много спокоен и ми действа мотивиращо", завърши Георги Миланов.

*Още новини за Левски ще откриете в SPORTLIVE.BG!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички