Тони Здравков: Немощ в атака и подценяването мъчат Левски


Тони Здравков: Немощ в атака и подценяването мъчат Левски
Снимка: БГНЕС

4630 0

Бившият наставник на Левски Антони Здравков е на мнение, че големият проблем на "сините", които не успяха да вземат победата в последните си два мача, е спортно-технически.

"Не виждам други проблеми да пречат на футболистите да покажат най-доброто, защото в Левски на играчите се дава всичко, от което имат нужда. За мен се получава това, защото Левски не си вкарва положенията или подценява противника. С Марек имаше подценяване, срещу Локомотив не видях такова. Левски сами са си виновни за изравняването на Лаута, тъй като пропуснаха да решат мача. Същото беше и в Дупница и с тези два мача заличиха добрите впечатления от мача с Лудогорец", коментира бившият треньор на Ботев (Враца) в Студио "Дерби”.

Здравков смята, че победа във вечното дерби срещу ЦСКА ще върне Левски в битката за титлата, в която "сините" изостанаха от ЦСКА и Лудогорец.

Специалистът сподели очакванията си от предстоящото на 25 октомври дерби.

"Двата отбора ще започнат предпазливо, никой не иска да изгуби този мач. ЦСКА при Стойчо Младенов изповядва този стил - сигурно в защита и напред ако се отворят пространства да се атакува бързо. Той прави идентични смени - около 60-ата минута влизат по-дефанзивни играчи и затварят мача, докато в атака се използват празните пространства. На публиката на Левски това никога не се е харесвало да се търси победа с един гол и винаги се търси втори или трети гол, а това много често води до загуба на точки", сподели той.

"Мачовете оттук нататък ще покажат какви са амбициите и целите на Левски. Когато Херо започне работа през януари, ако разликата е много голяма, не виждам какво той може да направи в повече от направеното до момента", каза още Здравков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички