Тонев каза цената на Сектор "А" и колко ще изкарва годишно


Тонев каза цената на Сектор "А" и колко ще изкарва годишно

1198 0

Единият от собствениците на "Левски" - Иво Тонев, говори на дълго и на широко за новата трибуна, която ще бъде открита официално в събота.

"Утре и Общинската лицензионна комисия трябва да одобри новия сектор. Такава е практиката. До сряда вечер всички документи трябва да са подписани", обяви Тонев в ефира на "Дарик".

Той заяви, че към днешна дата секторът струва 11,5 млн. лева. Да бъде завършен докрай остават две неща: козирка, която ще струва 1,8 млн. лева и събелкални (вътрешността на сектора, стойността й е 700 000 лв.). Цялата трибуна ще излезе 14-14,300 млн.

Ръководителят разкри, че по трибуната ще бъдат разположени 44 телевизора.

"Постигнахме много добро качество на добра цена. Сигурен съм, че хората, които дойдат на откриването, ще се гордеят с това, което ще имат", посочи той.

8 300 000 - това е сумата, която клубът ще дължи на строителната фирма. Всички приходи, които акумулира сектор "А", ще отиват за погасяването на този дълг до пълното му изплащане.

"Секторът може да акумулира приходи от 1,5 млн. годишно, ако се експлоатира добре", категоричен бе Тонев. Той разкри, че трибуната на "Георги Аспарухов" няма аналог в България, а за издигането й са взети идеи от три европейски стадиона.

Трибуната ще има много хубави места за инвалиди, посочи още Тонев.

"Що се отнася до козирката, ще се постарая до края на годината тя да бъде сложена. Извинявам се на феновете, защото само на тях дължа извинение, че забавихме откриването на сектора с почти 2 години", каза бившият директор в тима.

От първи септември ще започне работата по съблекалните, които също ще бъдат много модерни. За ветераните на "Левски" в предвидена специална част от сектора, местата са над 100. За тях ще има безплатни карти.

"Най-добрите места са предвидени за медиите, но те ще бъдат готови след завършването на съблекалните. Сега местата остават във "В" сектор", посочи той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички