Тонев искал козирка за 1 милион лева


Тонев искал козирка за 1 милион лева

2017 0

Темата около поставянето на козирка на сектор А на стадион "Георги Аспарухов" продължава да бъде актуална. Преди дни от Тръст "Синя България" разкриха след среща със собственика на Левски Спас Русев, че според него нещата с построяването на трибуната са сбъркани и може да излезе по-евтино тя да бъде разрушена и построена отново. Преди време пък босът посочи, че за монтирането на козирка ще са необходими около 4 милиона лева.

Инженер Георги Манев обаче разкри, че има българска компания, която може да направи съоръжението в рамките на тези средства. "Аз съм търговски представител на една българска фирма, която прави спортни съоръжения. Всички твърдяха при откриването на сектор А, че това е уникална трибуна, бижу. Но има доста грешки при проектирането на козирката", заяви той в предаването "Спорно за спорта" по телевизия BiT. "Преди нашата оферта имаше такава на дружество, което иска 3,9 милиона лева. Когато на срещата ни с г-н Тонев представихме нашата оферта - ние му казахме, че козирката ще струва 3 560 000 лева. Той каза - "Аз имам 1 милион лева". Отговорът на моите доверители, включително и моят, беше, че с 1 милион можеш да си построиш един малък сервиз, да изхранваш семейството си.

През 2013 година е утвърден проектът и е изготвена документацията за козирката. Но има два пропуска в обяснителната записка - кой ще я изпълни и колко ще струва. Имах няколко срещи - когато ни бе връчен проектът от архитект Леонидов (б.р. -Людмил Леонидов). Представихме офертата за изпълнение - заявихме, че българска фирма на територията на Пазарджик може да я направи. Тогава представители на архитект Леонидов искаха той да ни направи среща с хора, предоставили оферта за козирка тип "Тента", която прилича на "праните гащи" на Централна гара, пише "Тема спорт".

Стойността й е 1 827 000 лева. Разликата е, че ние давахме гаранция за 50 години. Нека, след като Спас Русев приключи одитирането на клуба, да качи резултатите на сайта, за да се види колко пари е струвало това бижу. Защото г-н Русев съобщава, че е заделил 4 милиона лева, а ние искаме за по-малко да изградим това съоръжение. А тентата, внесена от Германия, има недостатъци.

При четири годишни сезона трябва 4 пъти да я свиваш, когато е топло, и 4 пъти да отпускаш, когато е студено. Това излиза 16 хиляди лева на година. След четвъртата година обаче тази тента трябва да се подмени, за да не увисне", каза Манев.

Той допълни, че вече е имал няколко срещи с Евгени Русев - член на Надзорния съвет на Левски и син на Спас Русев, за изграждането на козирка. На този етап обаче е сигурно, че такава скоро няма да бъде поставена. А кога секторът ще бъде покрит - никой от клуба не се наема да каже, след като поредният срок - до края на годината, по всичко личи, ще бъде просрочен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички